Kótai Londonban védheti meg világbajnoki címét

2004.01.04. 15:44
Kótai Mihály, a WBF nagyváltósúlyú bajnoka legközelebb január utolsó napján lép szoritóba, Londonban. Ekkor a tavaly júniusban megszerzett világbajnoki övét kell megvédenie, egy jelenleg még ismeretlen bokszolóval szemben.
Kótai Mihály január 31-én Londonban próbálja megvédeni a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú bajnoki címét. A magyar öklöző tavaly június 21-én pontozással győzött az orosz Ahmed Oligov ellen és így szerezte meg a WBF nagyváltósúlyú világbajnoki övét.

"A helyszín az angol főváros lesz, de konkrét ellenfél még nincs" - nyilatkozott a Szorito.hu internetes szaklapnak Veres László menedzser. "Keressük azt az ökölvívót, aki a világszervezet illetékeseinek is megfelel".

Kótai, aki első alkalommal próbálkozik címvédéssel, Magyarországon készül a mérkőzésre. A fizikai alapozást hétfőtől váltják fel a kesztyűs edzések. Európa-bajnoki ökölvívónk szakmai stábja új taggal bővült, ezentúl Simon Balla István erőnléti edző is segíti a hatékonyabb felkészülést.

A magyar ökölvívó eddigi 27 profi mérkőzéséből 26-ot megnyert, 13-at k.o.-val. Éppen "jubileumi" 25. mérkőzésen szenvedte el eddigi egyetlen vereségét, a zimbabwei Fari Musiyiwától. Ezt követően az európai élmezőnytől fényévnyire lévő osztrák Joszef Brayer ellen nyert, majd legutóbb december 7-én lépett a kötelek közé, és egy Puerto Rico-i gálán a hatodik menetben a dominikai Elias Curzt ütötte ki.