Erdei: Kemény vagyok, felkészültem

2004.01.07. 14:35
Az első világbajnoki címmeccsére készülő Erdei Zsolt úgy érzi, életében nem volt még olyan jó erőben és remek formában, mint a jövő hét végén sorra kerülő Gonzalez elleni, karlsruhei összecsapás előtt. Az találkozó tétje nem kisebb, mint a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címe az ellenfél pedig Michalczewski trónfosztója. Interjú.
Index: Ez lesz az első világbajnoki címmeccse. Miben más a mostani felkészülése az eddigiekhez képest?

Nagyon készülök, mindent egy lapra tettem fel és tiszta lelkiismerettel állok a ringbe 17-én. Minden felkészülés más, hiszen minden ellenfél más-más stílusban bokszol. Amiatt azonban semmit nem csináltam másképp, mert világbajnoki címért bokszolok.

Index: Mi szólhat Ön mellett és mivel tudja ellensúlyozni Gonzalez magassági fölényét és hosszú kezeit?

Bízom benne, hogy mint eddigi találkozóimon, most is gyorsaságom lehet az egyik fő fegyverem. A hosszú kezeit pedig, technikás bokszolással, mozgékonysággal és gyors elhajlásokkal próbálom elkerülni.

Index: Erővel hogyan fogja bírni a tizenkét menetet?

Nagyon jól sikerült felkészülésen vagyok túl, az erőnlétemmel sincs gondom. Úgy érzem akkorra leszek életem legjobb formájában. Kemény vagyok, úgy érzem mindent megtettem a sikeres szereplésért.

Index: Mint ismert, leendő ellenfele fosztotta meg veretlenségétől klubtársát, Dariusz Michalczewskit. Kapott tőle tanácsokat, ötleteket a győzelemhez?

Nem, nem is találkoztam a felkészülés alatt Dariusszal.

Index: Klubja az Universum három év alatt több világbajnokát is elveszítette. Nincs válság a klubnál? Nem tesz ez Önre nagy terhet?

Elvárás van, válság nincs. Rajtam nincs különösebben nagy teher, hiszen has nyerek, elmondhatom, hogy világbajnok vagyok és ez jelenleg csak Felix Sturmra igaz a férfiak közül.

Index: Ha nyer, minden bizonnyal jönnek majd a címkövetelők és a címvédő meccsek. De mi történik, ha veszít? Nem fél, hogy úgy jár, mint Kovács István, akit első veresége után "ejtett" a klub?

Peter Hanraths a klub elnöke úgy nyilatkozott rólam, hogy tudja, hogy tudok nyerni, nem is gondolt rá, hogy kikaphatok. Azonban biztosítottak, ha mégis vereséget szenvednék, továbbra is segítenek. Én azonban nem számolok a vereséggel.