Súlyosan megsérült Dariusz Michalczewski

2004.01.12. 13:33
Hiába kezdte el az erőnléti edzéseket Dariusz Michalczewski, a visszatérésre még várnia kell. Az egyik tréningen ugyanis olyan súlyosan megsérült a "Tigris" térde, hogy minden bizonnyal műteni kell.
Éppen csak megkezdte az erőnléti edzéseket a volt félnehézsúlyú világbajnok Dariusz Michalczewski, máris súlyosnak mondható sérülést szenvedett. A Profibox.hu internetes portál hírei szerint a "Tigris" az egyik erőnléti edzésen szenvedett olyan, súlyosnak mondható sérülést, melynek következtében térdét hamarosan meg kell műteni.

A lengyel bokszoló a mexikói Julio Cesar Gonzáleztől elszenvedett októberi veresége után a visszavonulásra is gondolt, végül mégis a folytatás mellett döntött. Az elmúlt napokban tett nyilatkozatai szerint a március 20-ai Silvio Branco (49-6-2; 30KO) kontra Fabrice Tiozzo (45-2-0; 30KO) összecsapás győztesével meccselhet a WBA félnehézsúlyú világbajnoki címért.

A nemzetközi szaksajtóban az elmúlt napokban viszont megjelent még egy lehetőség, miszerint Michalczewski mégis súlycsoportot vált, és júniusban összecsap a WBO cirkálósúlyú világbajnokával, Johnny Nelson-nal (43-12-2; 28KO).

Kótai is megsérült
Kisebb sérülés zavarta meg a WBF nagyváltósúlyú világbajnok, Kótai Mihály (26-1-0; 13KO) felkészülését is. A magyar öklözőnek a hét közepén az egyik erőnléti edzésen fordult ki a bokája

Az erőnléti edzést követően egy levezető gyakorlat (autógumik között kell szökdelni) közben rálépett egy kisebb gumidarabra, amitől kifordult a bokája. Sérülése azonban nem tűnik komolynak, hiszen egy edzést sem kellett kihagynia miatta.