Erdei máris feledteti Michalczewskit

2004.01.18. 20:52
Egybehangzóan elismerően szólnak a német sajtóban Erdei Zsolt szombati esti bokszáról. A WBO friss félnehézsúlyú világbajnokáról több lap úgy tartja, máris maga mögé utasította klubtársát, a súlycsoport korábbi menőjét, Dariusz Michalczewskit. Az Universum elnöke, Hans-Peter Kohl nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a címvédő Madár és az egykori bajnok Tigris összecsapjon egymással. A WBO korábbi döntése értelmében az argentin Hugo Hernán Garay lehet Erdei következő ellenfele.
"Mindenkit meglepett és meggyőzött, hogy sikere megérdemelt" - írta Erdei Zsolt szombat esti győzelméről a boxingpress.de. A német szakportál kiemeli, hogy a Julio Cesar Gonzalez elleni címmeccs végén sem volt fizikailag megtört, pedig ettől ő maga is tartott. A meccs sokszor áttekinthetetlen dulakodásba csapott át, jegyzi meg a szerző, de ennek ellenére is izgalmas és sportszerű maradt. A mexikói nem tudta érvényesíteni erősségeit, amelyeknek köszönhetően megszerezte a címet Dariusz Michalczewskitől. Gonzalez sokszor elvesztette az irányítást és elképzelés nélkül öklözött, szinte teljesen elkészülve erejével.

Tekintse meg képeinket!
"Sokan nem hittek benne"

A boxingpress.de megjegyzi, a tizenegyedik menetben Erdei közel állt a kiütéses győzelemhez, és ha tovább bokszolnak, Gonzalez a padlóra került volna. "Nagyszerű teljesítményt nyújtott Erdei, amiben sokan nem hittek. Taktikusan, okosan és bátran bokszolt" - írta győzelméről a német portál. A bokszoldal szerint a legyőzött világbajnoknak nagyon rossz napja lehetett, mert különben érthetetlen, miért nem használta ki magasságfölényét és hosszabb kezeit.

"Erdei mestermunkát mutatott be a Tigris legyőzője ellen, és ezzel szinte máris feledésbe taszította klubtársát, Michalczewskit" - írta a sport1.de. A német sporttelevízió, a DSF hivatalos oldalának értékelése szerint "hihetetlenül gyors lábaival és technikai bravúrjaival" a korábbi amatőr világbajnok nem adott esélyt a nála tíz centivel magasabb Gonzaleznek. A portál dicséri Fritz Sdunek edző munkáját is.

A Tigris meglepődött

A sport1.de idézi az Universum elnökét, Hans-Peter Kohlt, aki szerint ez az évkezdet nagyot segített a tavaly szinte valamennyi világbajnokát elvesztő hamburgi klubon. A címét szintén a karlsruhei gálán megvédő Regina Halmich és Erdei nagy szerepet fog játszani 2004-ben, míg klubtársa meggyőző teljesítménye miatt ugyanez kérdéses Michalczewski esetében.

A Tigrist nem hatotta meg a babérjaira törő Madár sikere. A szintén félnehézsúlyú lengyel klasszist meglepte a hír és először nem is akarta elhinni azt. Michalczewski egyébként nem tartotta fontosnak a helyszínen megtekinteni a mérkőzést, inkább a zakopanei síugró Világkupán jelent meg.

Michalczewski a múlté?

A Spiegel cikke Erdei mozgását és ütőerejét emelte ki, illetve azt, hogy Gonzalez közel állt a kiütéshez az utolsó menetben. A hetilap által idézett Universum-főnök nem zárta ki, hogy Michalczewski megküzdjön az új sztárral: "Minden lehetséges. Ha ennek a mérkőzésnek lenne értelme, megtörténhet." Kohl szerint a műtét előtt álló lengyel áprilisban vagy májusban térhet vissza.

"Az első világbajnoki címmeccsén győztes Erdei meggyőző teljesítmény nyújtott" - írta a Focus Online. A német hetilap internetes kiadása megjegyzi, a magyar elsősorban mozgékonyságával és gyorsaságával lepte meg a címvésőt. A Focus továbbmegy: Madár az öv megszerzésével a második vonalba sorolta vissza a súlycsoport eddigi nagymenőjét, Dariusz Michalczewskit.

Argentin lesz a következő ellenfél

A Boksz Világszervezet (WBO) már korábban döntött arról, hogy a kötelező kihívónak számító argentin Hernán Garay ellen kell bokszolnia az Erdei Zsolt-Julio Cesar Gonzalez címmérkőzés győztesének. A profibox.hu internetes szaklap úgy tudja, hogy Erdeinek 120 napon belül ki kell állnia a dél-amerikai ellen és a mérkőzésre májusban, Budapesten kerülhet sor. A 23 éves Garay 2001 óta profi és eddig 19 győztes mérkőzésen van túl, 10 alkalommal kiütötte ellenfelét.