Szabina
4 °C
12 °C

Erdei máris feledteti Michalczewskit

2004.01.18. 20:52
Kapcsolódó cikkek (1)
Egybehangzóan elismerően szólnak a német sajtóban Erdei Zsolt szombati esti bokszáról. A WBO friss félnehézsúlyú világbajnokáról több lap úgy tartja, máris maga mögé utasította klubtársát, a súlycsoport korábbi menőjét, Dariusz Michalczewskit. Az Universum elnöke, Hans-Peter Kohl nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a címvédő Madár és az egykori bajnok Tigris összecsapjon egymással. A WBO korábbi döntése értelmében az argentin Hugo Hernán Garay lehet Erdei következő ellenfele.
"Mindenkit meglepett és meggyőzött, hogy sikere megérdemelt" - írta Erdei Zsolt szombat esti győzelméről a boxingpress.de. A német szakportál kiemeli, hogy a Julio Cesar Gonzalez elleni címmeccs végén sem volt fizikailag megtört, pedig ettől ő maga is tartott. A meccs sokszor áttekinthetetlen dulakodásba csapott át, jegyzi meg a szerző, de ennek ellenére is izgalmas és sportszerű maradt. A mexikói nem tudta érvényesíteni erősségeit, amelyeknek köszönhetően megszerezte a címet Dariusz Michalczewskitől. Gonzalez sokszor elvesztette az irányítást és elképzelés nélkül öklözött, szinte teljesen elkészülve erejével.

Tekintse meg képeinket!
"Sokan nem hittek benne"

A boxingpress.de megjegyzi, a tizenegyedik menetben Erdei közel állt a kiütéses győzelemhez, és ha tovább bokszolnak, Gonzalez a padlóra került volna. "Nagyszerű teljesítményt nyújtott Erdei, amiben sokan nem hittek. Taktikusan, okosan és bátran bokszolt" - írta győzelméről a német portál. A bokszoldal szerint a legyőzött világbajnoknak nagyon rossz napja lehetett, mert különben érthetetlen, miért nem használta ki magasságfölényét és hosszabb kezeit.

"Erdei mestermunkát mutatott be a Tigris legyőzője ellen, és ezzel szinte máris feledésbe taszította klubtársát, Michalczewskit" - írta a sport1.de. A német sporttelevízió, a DSF hivatalos oldalának értékelése szerint "hihetetlenül gyors lábaival és technikai bravúrjaival" a korábbi amatőr világbajnok nem adott esélyt a nála tíz centivel magasabb Gonzaleznek. A portál dicséri Fritz Sdunek edző munkáját is.

A Tigris meglepődött

A sport1.de idézi az Universum elnökét, Hans-Peter Kohlt, aki szerint ez az évkezdet nagyot segített a tavaly szinte valamennyi világbajnokát elvesztő hamburgi klubon. A címét szintén a karlsruhei gálán megvédő Regina Halmich és Erdei nagy szerepet fog játszani 2004-ben, míg klubtársa meggyőző teljesítménye miatt ugyanez kérdéses Michalczewski esetében.

A Tigrist nem hatotta meg a babérjaira törő Madár sikere. A szintén félnehézsúlyú lengyel klasszist meglepte a hír és először nem is akarta elhinni azt. Michalczewski egyébként nem tartotta fontosnak a helyszínen megtekinteni a mérkőzést, inkább a zakopanei síugró Világkupán jelent meg.

Michalczewski a múlté?

A Spiegel cikke Erdei mozgását és ütőerejét emelte ki, illetve azt, hogy Gonzalez közel állt a kiütéshez az utolsó menetben. A hetilap által idézett Universum-főnök nem zárta ki, hogy Michalczewski megküzdjön az új sztárral: "Minden lehetséges. Ha ennek a mérkőzésnek lenne értelme, megtörténhet." Kohl szerint a műtét előtt álló lengyel áprilisban vagy májusban térhet vissza.

"Az első világbajnoki címmeccsén győztes Erdei meggyőző teljesítmény nyújtott" - írta a Focus Online. A német hetilap internetes kiadása megjegyzi, a magyar elsősorban mozgékonyságával és gyorsaságával lepte meg a címvésőt. A Focus továbbmegy: Madár az öv megszerzésével a második vonalba sorolta vissza a súlycsoport eddigi nagymenőjét, Dariusz Michalczewskit.

Argentin lesz a következő ellenfél

A Boksz Világszervezet (WBO) már korábban döntött arról, hogy a kötelező kihívónak számító argentin Hernán Garay ellen kell bokszolnia az Erdei Zsolt-Julio Cesar Gonzalez címmérkőzés győztesének. A profibox.hu internetes szaklap úgy tudja, hogy Erdeinek 120 napon belül ki kell állnia a dél-amerikai ellen és a mérkőzésre májusban, Budapesten kerülhet sor. A 23 éves Garay 2001 óta profi és eddig 19 győztes mérkőzésen van túl, 10 alkalommal kiütötte ellenfelét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!