Erdei harmadik a világranglistán

2004.01.21. 12:42
Szombati győzelmével jelentős lépést tett előre a szervezetektől független világranglistán Erdei Zsolt. Csak Roy Jones Jr. és Antonio Tarver előzi meg, klubtársa Dariusz Michalczewski is mögé került. Ilyen előkelő pozícióban még sohasem volt magyar öklöző.
Az egyik legelismertebb boksz szaklap, az amerikai Fightnews is elismerően értékelte Erdei Zsolt szombati kiváló teljesítményét, valamint fölényes győzelmét a Julio Cesar González ellen. A lap a mexikóit a harmadik helyre rangsorolta a találkozót megelőzően, Erdeit a nyolcadikra. A trónfosztás után fordult a kocka, Erdei átvette a harmadik helyet, míg a mexikói visszacsúszott a hatodikra.

Erdei Branco előtt

Klikk a képre!
Erdeit csupán a súlycsoport kimagasló képességű bokszolója, a nehézsúlyban is világbajnoki címet szerző Roy Jones Jr. előzi meg, a második helyen Antonio Tarver áll. Legutóbb egyébként ők ketten mérkőztek meg a WBC világbajnoki övéért, és Jones élete legnehezebb meccsét vívta, de végül megnyerte. A 36 éves Jones viszont már közel egy éve a visszavonulását fontolgatja, és elmondása szerint már csak egy Tyson elleni ütközet érdekli.

Erdeit egyébként klubtársa, Dariusz Michalczewski követi - az ugyancsak universumos Ulrich a hetedik, Drews a tizenötödik -, az ötödik helyre az olasz Silvio Brancót rangsorolják, aki korántsem mellékesen a WBA világbajnoka. Vagyis Erdei WBO-elsőségének értéket többre tartják, mint Brancóét. (A negyedik nagy szervezetnek, az IBF-nek jelenleg nincs hivatalos bajnoka.)

Garay a harmadik a WBO-nál

Az újdonsült világbajnok menedzsere, Dámosy Zsolt cáfolta, hogy az elsőszámú kihívó, vagyis Dariusz Michalczewski ellen mérkőzne Erdei, mint ahogy azt is, hogy az argentin Garayval kellene kiállnia, noha már hírbe hozták vele. Ő azért tűnhetett első látásra kézenfekvő megoldásnak, mert a harmadik a WBO sorrendjében. Előtte és utána pedig universumos bunyós szerepel, a már említett Tigris, Drews és Ulrich.