Feljövőben Erdei Zsolt klubja

2004.02.03. 12:39
Ismét rangos elismeréseket vehetett át 2002 után Klaus-Peter Kohl, a hamburgi székhelyű Universum Box-Promotion első embere. Hans-Peter Kohl az év mérkőzésszervezője lett két szervezetnél is, noha a közelmúltben sorra vesztette el világbajnokait Erdei Zsolt klubja.
Két évvel ezelőtt a profi ökölvívó-szervezetek világranglistáin első helyek száma alapján az Universum volt a legeredményesebb klub. Ezek után nem is volt meglepő, hogy a WBO tizenötödik kongresszusának díjkiosztó gáláján a hamburgi istálló öt kategóriában bizonyult a legjobbnak, többek között a klub első embere Klaus-Peter Kohl is a díjazottak között szerepelt. A német szakember sorrendben négyszer nyerte el az "Az év mérkőzésszervezője" címet.

A WBO félnehézsúlyú világbajnokát, Erdei Zsoltot is a soraiban tudó hamburgi istálló vezetője idén újabb elismerést kapott. A Profibox.hu internetes lap információi szerint a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Bokszvilágszövetség (WBA) éves szavazásán ő lett az "év mérkőzésszervező-menedzsere"

Ez a bravúr eddig még senkinek nem sikerült Európából, ez az első eset, hogy európai promóter egy év alatt két nagy világszervezetnél is besöpörje a rangos elismerést. A kitüntetés talán azért okozhat meglepetést, mert a német klub az elmúlt három évben sorra veszítette el világbajnokait (Kovács István mellett Vlagyimir Klicsko, Juan Carlos Gómez, Dariusz Michalczewski, Artur Grigorjan is elbukta vb-döntőjét.). A klub rangját január 17-i vb-címszerzésével Erdei Zsolt állította helyre valamelyest.