Szabina
4 °C
12 °C

Lennox Lewis visszavonul

2004.02.05. 11:49
Brit sajtóértesülések szerint a nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Lennox Lewis pénteken bejelenti visszavonulását. A WBC szervezet legjobbja március elejéig kapott haladékot, hogy megnevezze az ukrán Klicsko elleni visszavágó időpontját, de szakemberek biztosra veszik pályafutásának befejezését.
Úgy tűnik, hogy a harmincnyolc éves angol nehézsúlyú bokszbajnok, Lennox Lewis tavaly június 21-én vívta karrierje utolsó mérkőzését. Lewis az ukrán Vitalij Klicskóval mérte össze erejét, és az Universum klasszisát a hatodik menetben léptették le, miután a mérkőzésvezető úgy döntött - fölénye ellenére -, veszélyezteti egészségét a folytatás. (Végül hatvan öltéssel kellett összevarrni arcának sebeit.)

Tizenötmillió font volt a tét

Lewis azóta nem bokszolt - Klicskónak amúgy visszavágót ígért a ringben -, és januárban úgy látszott, kiáll az ukrán óriás ellen. Erről a HBO mozicsatorna által beígért tizenötmillió font győzhette meg. Ennek ugyanakkor ellentmond, hogy péntekre nagyszabású sajtókonferenciát hívott össze Lewis menedzsmentje, és a brit sajtó abból következtet a visszavonulására, hogy egy "szimpla" meccsbejelentésnél nem sereglik össze a bunyóst felkészítő egész team.

A visszavonulás a helyes döntés

A korábbi világbajnok, Duke MacKenzie azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy megérti az amatőrök között olimpiai bajnoki címig jutó öklöző döntését, mert tizennégy éves profi pályafutása alatt mindent elért. A legnagyobb ellenfeleit eddig mind legyőzte, nem menekült el senki elől, neki már nem kell bizonyítania rátermettségét; dollármilliókat keresett, úgyhogy elégedett lehet teljesítményével. "Nincs értelme egy újabb kockázattal teli összecsapásra kiállnia" - magyarázta.

Edzője már októberben a visszavonulásról beszélt

MacKenzie elmondta, mások is osztják a véleményt, de még a szurkolói is inkább azt javasolják Lewisnak, hagyja abba, ne egy esetleges vereséggel vonuljon vissza. "Helyes döntés hoz, ha befejezi" - összegzett az egykori bajnok. MacKenzie szavait alátámaszthatja, hogy Lewis edzője, Emanuel Steward már október végén erről nyilatkozott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!