Tyson, az alkimista

2004.02.16. 14:09
Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka - túl néhány emlékezetes összecsapáson, botrányon, majd börtönön - idén négy mérkőzést szeretne vívni és nem zárkózik el, egy igazi csúcsmecstől sem. Visszatérésének egyik fő oka a pénztelenség.
Mike Tyson az elmúlt egy évben nem vívott említésre méltó találkozót. Előbb meg akart halni, majd Japánban akart szerencsét próbálni a K-1 világában. Decemberben már úgy nyilatkozott, kiállna bármelyik Klicsko ellen, akikről egy ideig azt hitte ikrek.

Visszatéréséről hetente lehetett hallani, de ő maga ezt eddig semmilyen fórumon nem erősítette meg. Most azonban a Fox Sports Net tévécsatorna egyik műsorában megszólalt.

Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka konkrét időponttal, helyszínnel vagy ellenféllel ugyan nem szolgált, de megerősítette: bokszolni fog. A lehetséges ellenfelek között felmerült Evander Holyfield, Roy Jones Jr., illetve a már visszavonult Lennox Lewis neve is.

A Profibox.hu szakportál a jelenkor legjobbjának titulált Roy Jones elleni összecsapást tartja a legvalószínűbbnek, akiről Tyson csak annyit mondott: nehéz ellenfél lenne. "Iron Mike" ez év végéig négy mérkőzést vívna, ám ha közben lehetőséget kap egy nagy meccsre, nem fog kitérni előle.

A műsorban természetesen szóba került rendkívül rossz anyagi helyzete is, ami sokak szerint fő mozgatórugója lehet visszatérésének. Tyson erre viccesen csak ennyit válaszolt: "Igazi alkimista vagyok. A pénzt szarrá változtatom!"