Lengyel ellenfele lehet Erdeinek

2004.03.21. 19:30
Elképzelhető, hogy a lengyel Tomasz Adamek lesz a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnokának, Erdei Zsoltnak az ellenfele a május 8-i, dortmundi gálán.
A profibox nevű internetes szaklap szerint az Erdeihez hasonlóan veretlen Adameket az Universum Box Promotion több elöljárója - köztük Klaus-Peter Kohl - is Erdei következő riválisaként említette egy lengyel napilapnak nyilatkozva.

Adamek élete lehetőségének tartja a meccset

A 27 éves Adamek óvatosabban, de reménykedve fogalmazott. "Egyelőre keményen készülök a következő mérkőzésemre" - mondta az eddigi 26 profi csatáján győztes (19 k.o.) Adamek. "Remélem, összejön a mérkőzés, ami életem nagy lehetősége lenne."

Adamek eddig nem bokszolt a súlycsoport klasszisaival, magyar szempontból mégis érdekes a mérlege, hiszen tavaly a spanyolországi Benidormban hatmenetes összecsapáson, pontozással győzte le Béres Zoltánt, aki olimpiai bronzérmes volt '92-ben. A 36 éves Bérest a magyar közönség rég nem láthatta, februárban veseproblémái miatt nem léphetett ringbe Tapolcán, Csonttörő Nagy János címvédő gáláján.

A WBA-nál trónfosztás volt

Erdei (19 győzelem, 13 k.o.) január 17-én, Karlsruhéban szerezte meg a WBO világbajnoki övét, miután egyhangú pontozással győzött a mexikói Julio César Gonzalez ellen. Úgy tűnt, hogy Madár Amerikában bokszolhat a Klicsko-testvérekkel együtt, de betegsége miatt le kellett mondania az áprilisi szereplést.

A súlycsoporttal kapcsolatos hír még, hogy a WBA-nak új világbajnoka van a francia Fabrcie Tiozzo személyében, aki a korábbi bajnokot, az olasz Silvio Brancót pontozással verte tizenkét menet után. (Michalczewskinek így őt kell kihívnia, ha visszatér.)