Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Lengyel ellenfele lehet Erdeinek

2004.03.21. 19:30
Elképzelhető, hogy a lengyel Tomasz Adamek lesz a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnokának, Erdei Zsoltnak az ellenfele a május 8-i, dortmundi gálán.
A profibox nevű internetes szaklap szerint az Erdeihez hasonlóan veretlen Adameket az Universum Box Promotion több elöljárója - köztük Klaus-Peter Kohl - is Erdei következő riválisaként említette egy lengyel napilapnak nyilatkozva.

Adamek élete lehetőségének tartja a meccset

A 27 éves Adamek óvatosabban, de reménykedve fogalmazott. "Egyelőre keményen készülök a következő mérkőzésemre" - mondta az eddigi 26 profi csatáján győztes (19 k.o.) Adamek. "Remélem, összejön a mérkőzés, ami életem nagy lehetősége lenne."

Adamek eddig nem bokszolt a súlycsoport klasszisaival, magyar szempontból mégis érdekes a mérlege, hiszen tavaly a spanyolországi Benidormban hatmenetes összecsapáson, pontozással győzte le Béres Zoltánt, aki olimpiai bronzérmes volt '92-ben. A 36 éves Bérest a magyar közönség rég nem láthatta, februárban veseproblémái miatt nem léphetett ringbe Tapolcán, Csonttörő Nagy János címvédő gáláján.

A WBA-nál trónfosztás volt

Erdei (19 győzelem, 13 k.o.) január 17-én, Karlsruhéban szerezte meg a WBO világbajnoki övét, miután egyhangú pontozással győzött a mexikói Julio César Gonzalez ellen. Úgy tűnt, hogy Madár Amerikában bokszolhat a Klicsko-testvérekkel együtt, de betegsége miatt le kellett mondania az áprilisi szereplést.

A súlycsoporttal kapcsolatos hír még, hogy a WBA-nak új világbajnoka van a francia Fabrcie Tiozzo személyében, aki a korábbi bajnokot, az olasz Silvio Brancót pontozással verte tizenkét menet után. (Michalczewskinek így őt kell kihívnia, ha visszatér.)

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.