Klicsko továbbra is Lewist akarja

2004.04.28. 11:05
Hiába lett a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoka Vitalij Klicsko, továbbra is egy Lennox Lewis elleni összecsapás az "álma". Minden bizonnyal a tavaly elszenvedett, vitatható vereségét szeretné "tisztázni" az idén februárban visszavonult brit öklözővel.
Vitalij Klicsko az elmúlt szombaton technikai K.O.-val diadalmaskodott Corrie Sanders ellen, ezzel megszerezte a WBC világbajnoki övét. A találkozót megtekintette Lennox Lewis is, akinek visszavonulásával maradt szabadon a világbajnoki cím. A brit öklöző a találkozó után az öltözőben gratulált Klicskónak, elismerve győzelmét.

Klicsko visszavágót akar

A Profibox.hu internetes lap szerint az ukrán ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy a visszatérésre és a kettejük közötti összecsapásra ösztökélje volt riválisát. Ennek mindössze az lehet az akadály, hogy Lewis idén februárban visszavonult.

Mint ismert, a két bokszoló tavaly júniusban már összecsapott és akkor hiába vezetett mindhárom pontozónál is Klicsko, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mérkőzésvezető leléptette őt. Vitalijt azóta is fűti a "bosszúvágy", (főleg azután, hogy Lewis még a ringben visszavágót ígért) hiszen biztos benne, ha hagyják bokszolni, megnyerte volna az összecsapást, így most bízik benne, hogy Lewis bejelenti visszatérését.

Tyson visszatér

Ugyanakkor a nagy nemzetközi szaktekintélynek örvendő Emanuel Steward úgy véli, ha védence visszatérne, még most is simán legyőzné Klicskót. Ha Lewis nem is, de egy másik korábbi világbajnok még kiállhat Klicsko ellen. Mike Tyson ugyanis úgy döntött, ad magának egy utolsó esélyt és nem tér át a küzdősportok legkeményebbjének tartott K1-be. Hogy "Iron Mike" komolyan gondolja, azt mi sem jelzi jobban, hogy edzéseit Freddie Roach irányítja.