Klicsko az ügyészséghez fordult

2004.05.06. 11:51
Az amerikai Lamon Brewstertől elszenvedett váratlan veresége után a Las Vegas-i ügyészi hivatalhoz fordult Vlagyimir Klicsko. Az ukrán nehézsúlyú ökölvívó ki akarja vizsgáltatni az április tizediki WBO-címmérkőzés számára gyanús körülményeit.
A hamburgi Universum sztárja, Erdei csapattársa korábban többször kifejtette, hogy a Boksz Világszervezet (WBO) övéért Las Vegasban lezajlott találkozó előtt furcsán kábának érezte magát. A német sajtó összeesküvés-elmélete szerint jégkockákban kapott tompító szereket, ezért lézengett csupán a negyedik menettől a ringben.

"Eltűnt az összecsapás után levett vér- és vizeletmintája, továbbá valamitől hirtelen legyengült aznap délután" - jelentette ki a negyvenötödik mérkőzésén harmadik vereségét elszenvedő bokszoló ügyvédje.

Az ötödik menetben kiütött Klicskót agyrázkódás gyanújával vitték kórházba, majd alapos ellenőrzés után elengedték. Boksszal foglalkozó internetes oldalak megszellőztették, hogy a vizsgálatok rendkívül magas vércukorszintet mutattak ki nála - a testvére is utalt erre a Bildben -, ezt azonban az illetékesek cáfolták.

Vlagyimir veresége után a másik Klicsko, Vitalij megszerezte a WBC világbajnoki címét. A testvérpár célja, hogy mind a négy szervezetnél ők legyenek a legjobbak.