Erdei: Michalczewski féltékeny a sikereimre

2004.05.18. 13:47
"Meccsenkénti prémiumot kapok, de nem kell tőle elájulni" - mondta az Index Törzsasztalában a WBO félnehézsúlyú boksz-világbajnoka, Erdei Zsolt a keresetét firtató kérdésre. Elárulta, klubjában nem érzi felhőtlenül magát valamint, hogy nem hiszi, hogy egyszer olyan helyzetbe kerülhetne, hogy diktálhatná meccseinek feltételeit.
Erdei Zsolthoz az első kérdés a világranglistás helyezését illetően érkezett az Index Törzsasztalában. Kifejtette: nem izgatja, hogy a harmadikról visszaesett a hatodik helyre a Fightnews.com szaklapnál. A reális sorrendet viszont nem tudja, de biztos benne, az első tíz rangsora a pillanatnyi állapottól változhat.

Garay közel állt ahhoz, hogy meggyűlölje

Majd elmondta, az olimpián nem tud ott lenni, mert a felkészülési időszakába éppen beleesik. Madár egyértelműsítette, hogy a Garay elleni címvédése nehezebb volt, mint az öv Gonzalez elleni megszerzése. Elismerte, hogy ebben ő is hibás, mert a felkészülése nem volt tökéletes, illetve "néhány apró" kellemetlenség megfosztotta attól, hogy csúcsformában lépjen a ringbe. (A kellemetlenségeket nem részletezte.)

"Iszonyú jó és kemény volt Garay" - rögzítette. "Fizikailag jól felkészültem, de sajnos a psziché kihatott a kondimra, de nem hiszem, hogy csak tízmenetes bunyós lennék" - állította. Korábbi ellenfél-jelöltjéről, Alejandro Lakatusról annyit mondott, hogy tudtával megsérült, de "én már csak annak hiszek, amit látok." Garayjal kapcsolatosan azt sem titkolta, hogy antipatikus rivális volt, és hogy a legritkább esetben érez az ember ringbeli ellenfele ellen gyűlöletet, de most közel állt hozzá. (Közrejátszottak ebben az argentin gyakori mélyütései is.)

Két év múlva befejezné

Hogy miként érzi magát az Universumban, így felelt: "ingadozóan, de inkább jól." Vágyait illetően megjegyezte, hogy címegyesítő meccsen szeretne bokszolni két év múlva, azzal feltehetné a koronát a pályafutására, és akkor abba is hagyná. "Most úgy gondolom, hogy befejezem, aztán két év múlva meglehet, másként gondolom az egészet" - tette hozzá.

Keresetéről így vélekedett: "csak meccsprémiumom van, és nem kell elájulni tőle. Hogy Kokó többet keresett-e, nem tudom, nem ismertem az ő gázsiját. Baumgartnernek a közelébe sem érek, ha ő valóban százmillió kap."

Michalczewski Erdei vereségét várta

Erdei szerint klubtársa, a korábbi világbajnok Michalczewski valóban féltékeny a sikereire, és érzése szerint azt várta, hogy elvérezzen Garay ellen. "Szerencsére nem elégítettem ki a vágyait." (Ezt alátámasztandó, a Gonzalez elleni meccsre nem is volt kíváncsi a korábbi lengyel bajnok.)

A klubon belüli erőviszonyokat így jellemezte: "Dariuszt, Drewst és magamat egy nívón említeném. Ulrich nem ér fel velünk. Dariusz egy kondibajnok, elképesztő az állóképessége és a szívóssága. Drews 194 centi magas, rettentő kellemetlen rivális. Ulrich pedig bolond."

Elárulta, amikor a német klubhoz került, egyszer kesztyűzött a Tigrissel, de csak két menetet, és akkor egyértelműen ő volt a jobb, ha viszont le akarná győzni egy meccsen, akkor tökéletesen fel kell készülnie. "Klicskóék távozása után a klub átalakulhat, Sdunek mester pedig válaszút elé kerül" - jelentette ki az esetleges hamburgi változásokról.

Nem hiszem, hogy diktálhatom valaha is a feltételeket

Pillanatnyi állapotát így értékelte: "Egyre jobban vagyok, kezdem kiheverni a meccset. A dobhártyám annyira elvékonyodott már, hogy a legkisebb ütéstől is könnyen beszakad, mint ahogy a múlt alkalommal is. A kettős látás a nagy beszedett ütésektől volt."

Legközelebbi címvédésére is kitért, bevallotta, még nem tudja, mikor és hol lesz. Hangsúlyozta ugyanakkor, nem hiszi, hogy előfordulhat, hogy ő diktálhatná a feltételeket, "mert az csak Dariuszra jellemző."

Roy Jones-t hétvégi kiütése ellenére még mindig etalonnak tartja, de mint mondta, esetében is igazolódott a tétel, bárki képes belefutni egy nagy és végzetes pofonba.