'Nagy balhé' a Westend tetején

2004.06.10. 10:26
Szombaton, Magyarországon eddig szokatlan helyszínen Westend City Center tetőteraszán rendezi "A NAGY balhé" elnevezésű box-gáláját a Felix-Promotion. A gála főmeccsén Nagy "Csonttörő" János védheti meg kisvilágbajnoki címét a dél-afrikai Zukile Khandisa ellen, de szakértők szerint a Nagy "Hóhér" József, Takács "TNT" Zoltán elleni magyar bajnoki címet eldöntő összecsapása már most kivívhatja az év meccse címet. A hölgyek sem szorulnak háttérbe, hiszen az újdonsült világbajnok Csábi Bettina is ringbe száll Eva Liskova ellen.
"Szeretem az extrém helyeket, ahol még senki nem rendezett bokszgálát. Erre jó példa a dubai gála, ahol az volt az első profi ökölvívó show. Egyébként nem csak a helyszín, de a fény és hangtechnika is egyedülálló lesz" - harangozta be a szombati rendezvényt Rácz Félix a Félix Promotion klub tulajdonosa.

Rácz az Indexnek elmondta: "Nem csak a helyszín, de a párosítások is látványos show-t ígérnek. Csonttörő a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú interkontinentális övét teszi kockára a dél-afrikai Zukile Khandisa ellen. Őt, eddig négyszer láttam bokszolni, és állítom, a Chacón utáni legnehezebb, legképzettebb ellenfele lesz Csonttörőnek. 181 centi magas és eddigi tizenöt győzelméből tizenegyet kiütéssel nyert. Ennek ellenére azt mondom, Janinak nyernie kell".

A klubtulajdonos a Nagy "Hóhér" József - Takács "TNT" Zoltán mérkőzésről úgy vélekedett, mindkét öklöző jó bunyós, nagy verekedő, de biztos benne, hogy nem vívják végig az előre tervezett tíz menetet.

A gálával kapcsolatban Rácz elmondta: "Igaz, hogy legalább ötmillióval többe kerül a rendezés, mint ha bármelyik vidéki város sportcsarnokában rendeznénk a gálát. Én azonban egy ilyen gálával a hosszú távú befektetést keresem az ökölvívásban is, és nem az azonnali profit érdekel". Ezeregyszáz négyzetmétert kellet lefednünk, úgy hogy az eső nem lehet "ellenfelünk", csak a szerdaihoz hasonló vihar okozhat kárt a rendezvényben.