Tyson szombaton visszatér a ringbe

2004.07.30. 09:00
A szakértők szerint egy teljesen új, megkomolyodott Mike Tyson lép a ringbe a brit Danny Williams ellen Lousville-ben, a legendás Muhammad Ali szülővárosában.
Tavaly februári mérkőzése óta, azaz tizenhét hónap szünetet követően magyar idő szerint szombat hajnalban újra a kötelek közé lép a profi ökölvívás egyik legismertebb alakja, Mike Tyson.

A remek képességű, de kezelhetetlen szupersztár a brit Danny Williamsszel mérkőzik meg Lousville-ben, a legendás Muhammad Ali szülővárosában, amelynek polgármestere állítólag egyáltalán nem volt elragadtatva Tyson érkezésétől.

Az összecsapásnak természetesen az amerikai volt világbajnok a toronymagas favoritja, így az esélyek külön taglalásában egyetlen szakíró sem mélyült el igazán, ugyanakkor azt szinte mindenki kihangsúlyozza, hogy egy egészen új, megkomolyodott Tysonnal találkozott a kentuckyi kisvárosban.

Megpróbál tisztességes ember lenni

A változás mindenki számára - aki ismeri Tyson pályafutását - szembetűnő lehet, ugyanis a nemi erőszakért több évig börtönben ült klasszis egyetlen nyilatkozatában sem becsmérelte riválisát, sőt azt sem ígérte neki, hogy leharapja a fülét, s azt sem, hogy gyerekeit elfogyasztja vacsorára.

"Megpróbálok tisztességes ember lenni. Rengeteget változtam az elmúlt közel másfél évben. Már nem gondolok a múltra, sokkal inkább a jövő érdekel - nyilatkozta a 38 millió dolláros adósságot felhalmozó 38 éves sztár, aki a mérkőzésre három hónapig Phoenixben készült. - Nem érzem magam öregnek, ugyanis remek erőben vagyok. Hosszú meccsre készültem, készen állok."

A tavaly februárban Clifford Etienne-t 48 másodperc alatt "megsemmisítő" Tyson (50 győzelem/4 vereség) ellenfele mindössze második alkalommal bokszol a tengerentúlon, ezzel együtt mérlege alapján (31 gy/3 v) akár meglepetést is okozhat az ötezer férőhelyes Freedom Hallban.