A 'Hóhér' megelőzheti Kokót és Erdeit

2004.10.14. 14:19
A középsúlyú Nagy 'Hóhér' József lehet az első olyan magyar profi boksz-világbajnok, aki a hetedik meccsén hódítja el a címet. Nagy az IBF betöltetlen övéért száll ringbe november hatodikán. A világranglista-vezető Csábi Bettina egy veretlen kenyai rivális ellen védheti meg elsőségét.
November hatodikán, Szentesen lép kötelek közé legközelebb a Felix-Promotion két kiválósága. Mint azt Rácz Felix korábban nyilatkozta, Nagy "Hóhér" Józsefet rövid időn belül szeretné a középsúlyúak élmezőnyébe juttatni.

37 éves finn testén keresztül a vb-címért

Ezért a magyar bajnoki cím elnyerésekor mutatott produkciója után - Takács Zoltánt a hetedik menetben "végezte ki" technikai KO-val - már kisvilágbajnoki címmérkőzésen lép kötelek közé, mindössze hét mérkőzéssel a háta mögött. Amennyiben ezt a lehetőséget kihasználja, ő lehet az első magyar ökölvívó, aki ilyen korán nyeri el a négy nagy világszervezet egyikének övét.

Kokó, Erdei Zsolt, valamint Nagy Csonttörő János is a tizenharmadik mérkőzésén csatolhatta derekára a vb-övet. Az IBF kisvilágbajnoki - jelenleg gazdátlan - címéért Nagynak a finn Kai Kauramäki ellen kell majd bizonyítania. Nagynak eddig kizárólag magyar ellenfelei voltak, a 37 éves finn eddig tízszer nyert - négyszer KO-val -, és hatszor veszített. (Az IBF egyszersmind a többi szervezet világbajnoka egyébként Bernard Hopkins, aki ugyancsak a Hóhér becenévre hallgat.)

Csábi veretlen riválist kaphat

Dr. Csábi Bettina az emlékezetes Miló Viktória elleni világbajnoki mérkőzése után sem ül a babérjain és minden bizonnyal a veretlen kenyai Zarruka Fatuma ellen teszi majd kockára elsőségét.

Csábi utolsó mérkőzésén nemcsak veretlenségét őrizte meg, hanem azt is elérte, hogy a független ranglisták súlycsoportjában legjobbként rangsorolják. Eddig ez, nemtől függetlenül, még egy magyar ökölvívónak sem sikerült. (A mérkőzéseket, a TV2 Ring sugározza.)

Nagy újra Chacón ellen készül

Rácz Félix amúgy még nem tett le arról, hogy Nagy János a következő találkozóját Kokó legyőzőjével, az argentin Julio Pablo Chacón ellen vívja. (A tavaly októberi, szolnoki meccs egy mélyütés után ért véget Nagy sikerével.) Annyi már korábban biztossá vált, hogy az összecsapásnak Csonttörő szülővárosa, Győr adhat otthont. Rácz az Indexnek elmondta, a szervezés pillanatnyilag is tart, és a visszavágó esélyei kedvezőek.