Kovács István lett a WBO alelnöke

2004.11.02. 10:20
A Boksz Világszervezet (WBO) Miamiban tartott éves konferenciáján magyar sportdiplomáciai siker született, hiszen az amatőrként és profiként is világbajnoki címig jutó Kovács Istvánt a szervezet alelnökévé választották.
Az első magyar profi ökölvívó világbajnok (amatőrként Európa-, világ- és olimpiai bajnok), Kovács István eddig a Boksz Világszervezet (WBO) kelet-európai "reprezentánsa" volt. Eddig többnyire világbajnoki címmérkőzések ellenőreként tevékenykedett de miután az európai szekció első embere, a német dr. Bodo Ekcmann lemondott, Kovácsot választották a helyére. Az európai térség vezetőjeként pedig Kovács automatikusan a WBO egyik alelnöke is lett.

A profibox.hu internetes szakportál szerint a világszervezet éves közgyűlésén egyéb elismeréseket is kiosztottak. A díjazottak között volt többek között Bernard Hopkins, Oscar De La Hoya és Erdei Zsolt is.

Erdei is a díjazottak között

Az év ökölvívójának a szervezet középsúlyú abszolút uralkodóját, Bernard Hopkins-t választották. Elismerésben részesült az általa legyőzött Oscar De La Hoya is, hiszen hatodik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerzett. Az év mérkőzésének a könnyűsúlyú világbajnoki címmeccset választották Diego Corrales és Acelino Freitas között.

Az év promótere Bob Arum lett, hiszen ő hozta tető alá a Hopkins - De La Hoya szupermeccset. Az európai mérkőzésszervezők közül elismerést kapott Frank Warren, Peter Kohl és Salvatore Cherchi is.

A listán szerepel félnehézsúlyú világbajnokunk, Erdei Zsolt is, hiszen ő is azon kevesek egyike, aki veretlenül ül a szervezet trónján. Még két érdekes díjazottat érdemes kiemelni, Joe Calzaghe-t, mint a legrégebben uralkodó világbajnokot és Miguel Cotto-t, akit a szervezet elöljárói a jövőt illetően a legnagyobb reménységnek tartanak.