Kubaiakkal pótolná Klicskóékat az Universum

2005.01.24. 11:12
Erdei Zsolt klubja, az Univesum Box-Promotion két kubaival, az athéni olimpián aranyérmet nyert Odlanier Solis Fontéval és a bronzérmet szezett Michel Lopez Nuńezzel kívánja pótolni a klubtól eltávozott két Klicskót. A karibi ország eddig nem szívesen engedte profinak legjobbjait, most azonban készek tárgyalni.
Klaus-Peter Kohl, az Univesum Box-Promotion tulajdonosa olyan üzletben látja klubja felemelkedését, melyre már több menedzser is ráfázott. Az amatőrvilág egyik "fellegvárából", Kubából szeretne versenyzőket csábítani a német klubhoz.

Nyitnának a kubaiak is

Kohl kezdeményezését minden bizonnyal nem nézik majd jó szemmel a karibi országban, hiszen a külföldre igazoló kubaiak disszidensnek számítanak hazájukban. A Profibox.hu információi szerint a németek már tárgyalásokat kezdeményeztek Humberto Rodriguez Gonzales kubai sportminiszterrel, aki az eddigi gyakorlattal ellentétben, nem utasította vissza a németek érdeklődését.

A bokszportál, a német Hamburger Abendblatt értesüléseire hagyatkozva úgy tudja, Gonzales kész az együttműködésre. Azonban csak akkor fog érdemben foglalkozni az üggyel, ha Kohlék előbb eljuttatják pontos elképzelésüket a miniszternek. A kubaiak akadékoskodása érthető, hiszen az amatőrök között sorra szerzik a dicsőséget Castronak, míg profiként egy másik ország aratja le a győzelem után járó babérokat.

A Klicskók pótlására

Kohl egyébként két remek nehézsúlyú bokszolót nézett ki magának: a 24 éves Odlanier Solis Fonte aranyérmes lett az athéni olimpián nehézsúlyban, míg a 28 esztendős Michel Lopez Nuńez bronzérmes lett a szupernehézsúlyúak között. Kohl azért "erőlködik" a nehézsúlyúak között, mert Klicskóék kiválásával jelentős űr következett be ezen a téren az Universumnál.