Erdei akár Michalczewskivel is bokszolhat

2005.01.30. 15:39
A ZDF német televízió szerint elképzelhető, hogy hamarosan egymás ellen bokszol a német Universum Box-Promotion két sztárja, a félnehézsúlyú világbajnok Erdei Zsolt, és az egykori bajnok Dariusz Michalczewski. A két öklöző vállalná a fellépést, de Kovács Kokó korábbi világbajnok és Winkler Róbert szakértő is úgy gondolja, nem fog összejönni a párharc.
A ZDF német televízió szerint elképzelhető, hogy hamarosan egymás ellen bokszol a német Universum Box-Promotion két sztárja, a félnehézsúlyú világbajnok Erdei Zsolt, és az egykori bajnok Dariusz Michalczewski.

A WBO (Bokszvilágszervezet) jelenlegi legjobbja február 26-án, Hamburgban az egyszer már legyőzött Hugo Hernan Garay ellen lép szorítóba, míg ugyan ezen a gálán Michalczewski közel másfél éves kihagyás után a francia Fabrice Tiozzo ellen a WBA (Bokszvilágszövetség) övéért száll harcba. Ha mindketten nyernek, a csatorna szakértői elképzelhetőnek tartják, hogy egymással kell megmérkőzniük.

Soknak tűnik az ellenérv

Bár a meccs egyelőre igen távolinak tűnik, hiszen mindkét universumos előtt rettentő nehéz összecsapás áll, a ZDF szerint pénzügyileg mindenképp megérné mind Erdeinek, mind Michalczewski, mind a promóciós cégnek, ha összengedné legjobbjait egy címegyesítő meccsért.

Erdei nem zárkózna el a találkozótól, a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, "van rációja az Michalcsevszki elleni meccsnek". Szerinte viszont több érv is kettejük találkozója ellen szól, mert a "súlycsoportban sok más nem universumos ellenfél is van, akivel ki lehet állni".

De mindketten vállalnák

Ráadásul az sem mellékes, hogy Erdeinek és Michalcsevszkinek is Fritz Sdunek az edzője. Mindezek ellenére Erdei kijelentette, nem zárkozna el a mérkőzéstől, ha az Univerzum vezetője, Klaus Peter Kohl ezt akarná.

Michalcsevszki szintén benne lenne a küzdelemben, ő a ZDF-nek elmondta, "minden lehetséges, hiszen nagy pénzt hozhatna a párharc".

A TV2 bokszszakértője, Winkler Róbert nem sok esélyt lát kettejük küzdelmére, és nem azért, mert nem fogják legyőzni soros ellenfelüket.

"Mindkettejüknek Tarver lenne az igazi ellenfél"

" Nagyon nehéz dolga lesz, de Erdei képes megverni Garayt. Igaz, nem értem, miért büntetik ezzel, Garay a veszélyességéhez képest nem nagy név, tehát ha még egyszer megveri, nem figyel rá fel a világ. A francia szintén jó bokszoló, de már nem fiatal, illetve 35 éves, de jócskán túl van a csúcsformáján, Michalczewski legyőzheti. Szerintem viszont Dariusnak ugyanezért nem lenne Madár jó ellenfél ; túl veszélyes ahhoz képest, amekkora sztár. Szerintem mindkettejüknek Tarver lenne az igazi, nagy név és könnyebben verhető, mint akár Michalczewski, akár Madár " - nyilatkozta az Indexnek Winkler. - " Illetve a lengyelnek még Roy Jones-t is el tudnám képzelni, az tényleg érdekes meccs lenne még Amerikában is, és most egyikük alkupozíciója se olyan erős, hogy teljesíthetetlen feltételeket szabjon."

Kokó: A szívem szakadna meg

Mindkét öklöző jóbarátja, az Universum korábbi pehelysúlyú bajnoka, Kovács "Kokó" István is úgy gondolja, az Erdei-Michalczewski meccs nem jön létre.

"A profibokszban minden megtörténhet, de nem hinném, hogy ők ketten valaha is találkoznak. Michalczewski nem fiatal már, a pályája végén jár, egy-két meccse lehet hátra, nem hiszem, hogy az Univerzum megkockáztatná az Erdei elleni fellépést" - mondta Kokó az Indexnek. - "Ráadásul a szívem szakadna meg, ha két ilyen jó barátomnak egymás ellen kellene küzdenie. Az olyan lenne nekem, mint egy Fradi-Vasas futballmeccs, mindkettejüknek drukollnék, képtelen lennék dönteni".