Márciusban térne vissza a megkéselt bokszoló

2005.02.09. 13:20
A január elején, egy ecseri szórakozóhelyen megkéselt Matolcsi József, az IBF interkontinentális bajnoka tervei szerint március végén térne vissza. A "hajdúsági zúzógép" ellenfele az osztrák Hinteregger lenne, akit tavaly októberben a nyolcadik menetben ütött ki.
Március végén, az angliai Brentwoodban lehet a január elején megkéselt profi ökölvívó, Matolcsi József visszatérő mérkőzése, bár végleges döntés még nem hoztak az ügyben. A pontos dátumot még maga sem tudja, hogy március 25-én vagy 27-én lép szorítóba.

A Profibox.hu információi szerint a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) interkontinentális bajnokának (20-6-0; 14KO) ellenfele, azaz osztrák Gotthard Hinteregger (27-7-1; 12KO) lesz, akivel tavaly egyszer már összecsapott.

Négyszer állt fel a padlóról

Az októberi - szintén Brentwoodban megrendezett - találkozót ugyan a magyar bokszoló kiütéssel nyerte, de sokáig úgy tűnt Hinteregger diadalával zárul az este, miután négyszer is padlóra küldte a "hajdúsági zúzógépet". A magyar öklöző azonban rendre felállt, a nyolcadik menetben pedig Matolcsi ütése nyomán az osztrák fogott padlót, és már nem tudott onnan felkelni.

A visszavágót eredetileg február végén rendezték volna, de Matolcsit január elején egy ecseri szórakozóhelyen megkéselték. A magyar bokszoló tavaly áprilisban szerezte első nemzetközi címét, amikor elnyerte a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú "kisvilágbajnoki" övét.

A késelés igaz története
Matolcsi az Index érdeklődésére beszélt a januári incidens körülményeiről is. Az ecseri szórakozóhelyre csak benézett, hogy ott dolgozó barátjával megbeszélje a másnapi futóedzés menetét. Eközben páran hangoskodni és kötekedni kezdtek, ezeket a biztonságiak kivezették a helyiségből. Ott azonban egy nagyobb roma társaság várta őket, akikkel szóváltásba keveredtek.

Amikor már rendeződni látszott a helyzet és elindultak a hangoskodók, egyikőjük visszalépett és mellbe vágta a szórakozóhely vezetőnőjét. Erre többen is odaugrottak - köztük Matolcsi is - és miközben barátját leütötték, és a segítségére sietett, oldalról hasba szúrták. Akkor még nem tűnt súlyosnak az eset, de miután a roma csoport elszaladt, és bement a szórakozóhelyre, már nagyon vérzett, így nem volt meglepő, hogy a mentő azonnal korházba szállította.

Matolcsi úgy érzi, sérülése nem gátolja pályafutása folytatásában. Már több mint egy hete elkezdte az edzéseket, igaz eddig csak úszott és erősített. Orvosai tanácsára a kesztyűs edzéseket csak nyolc héttel a támadás után kezdi el.

Matolcsi-Kovács meccs a láthatáron

Amennyiben Matolcsinak ismét sikerül győznie, úgy legközelebb a szintén márciusban következő Kovács Attila-Sasha Shnip összecsapás nyertesével bokszolhat, feltéve ha mindkét menedzsment úgy gondolja. Mint ismert, a Kovács-Shnip mérkőzést az IBF ideiglenes interkontinentális címéért rendezik, ezért kell a két bajnoknak összecsapnia.