Tyson sokadszorra is visszatérne

2005.02.21. 11:53
Mike Tyson, minden idők legfiatalabb nehézsúlyú ökölvívó világbajnoka nem hajlandó tudomásul venni, hogy eljárt felette az idő és 39 esztendősen ismét a visszatérésen gondolkodik.
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban az amerikai Bernard Hopkins egyhangú pontozással verte a brit Howard Eastmant, így megvédte a Boksz Világtanács (WBC) középsúlyú világbajnoki övét. A kihívó a találkozó elején még jól tartotta magát, a meccs végére azonban egyértelmű lett Hopkins fölénye, aki huszadik alkalommal védte meg címét.

Mike Tyson
Mike Tyson
A gálán jelen volt az egykori nehézsúlyú világbajnok Mike Tyson (50-5-0; 44KO) is, aki immáron sokadszor bejelentette visszatérését. Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka legutoljára tavaly júliusban lépett ringbe hivatalos meccsen. (Előtte tizenhét hónapig nem bokszolt.)

A szakértők akkor egy megkomolyodott Tysonról beszéltek, akinek sokak szerint az volt az utolsó lehetősége, hogy visszatérjen a legjobbak közé. A találkozón aztán a brit Danny Williams a negyedik menetben - egy huszonkét tiszta ütésből álló sorozat végén padlóra küldte Iron Mike-ot, akit akkor szinte mindenki leírt.

Mostanra azonban ismét úgy érzi, kész az újabb komoly megmérettetésre, éhes a sikerre. Az HBO-nak nyilatkozva elmondta, nagyon jó megy az edzés, és reméli, májusban visszatérhet a kötelek közé. Egyből azonban nem akar nagy név ellen bokszolni, két-három könnyebb küzdelemmel szeretne indítani, mielőtt valami komolyabb következne.

A Profibox.hu szakportál információi szerint Tyson hetek óta komolyan készül új edzőjével, Buddy McGirt-tel. A visszatérés időpontja azonban még képlékeny, a legvalószínűbbnek az a májusi gála tűnik, melyen a WBO könnyűsúlyú világbajnoka, Diego Corrales bokszol címegyesítő összecsapást a WBC világbajnokával.