Címvédés, Las Vegas, címvédés, esküvő

2005.02.25. 12:04
Harmadszor védheti meg szombaton félnehézsúlyú világbajnoki címét Erdei Zsolt. A magyar profi öklöző ellenefele ismét a tavaly májusban már legyőzött Hugo Hernan Garay lesz. "Madár" úgy véli, jobban be kell osztania erejét, hogy ismét legyőzze az argentint.
"Talán unalmasnak tűnik, hogy szinte minden meccs előtt ezt mondom, de most tényleg nagyon jól sikerült a felkészülésem" - mondta Erdei Zsolt, a (Boksz Világszervezet) WBO félnehézsúlyú bajnoka a szombati címvédő meccsével kapcsolatban. "Madár" nyolc héten keresztül készülhetett edzőjével, Fritz Sdunekkel, több, különböző ellenféllel is kesztyűzhetett, így bizakodva várja a Hugo Hernan Garay elleni meccset.

A harmadik címvédés következik

Erdei Zsolt
Erdei Zsolt
A magyar bokszló harmadszor védheti meg a világbajnoki címét, és másodszor az argentin ellenében. "Madár" tavaly januárban, annak a mexikói Julio Cesar Gonzaleznek a legyőzésével lett világbajnok, aki éppen Erdei csapattársától, Michalczewskitől szerezte meg a vb-övet.

Első címvédése tavaly májusban éppen Garay ellen volt, és akkor többségi pontozással (114-114, 115-113, 116-112) győzte le az argentint. Erdei egyébként huszonkettedik profi mérkőzésére készül, eddigi mérlege hibátlan, míg ellenfele huszonöt találkozójából csupán kettejük májusi mérkőzését veszítette el.

Győzelem esetén idén még két címvédés

Az olimpiai bronzérmes magyar öklöző tisztában van vele, jobban be kell osztania erejét, mint tette azt kettejük első összecsapásán, és nem szabad ész nélkül előre mennie. Erdei nem foglalkozik Garay hangzatos kijelentéseivel, melyek szerint ezúttal ő nyer. "Ez valahol természetes, hiszen senki nem úgy készül egy címmeccsre, hogy kifog kapni", jegyezte meg. Erdei már érzi magán a meccs előtti feszültséget, ami szerencsére a ringbe lépéskor elmúlik.

Nem lesz Michalczewski elleni meccs
A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar profi ökölvívó nem foglalkozik azzal, hogy a másfél éves kihagyás után visszatérő Michalczewski miért kap nagyobb gázsit a szombati gáláért, mint ő, aki világbajnok. Annak azonban kifejezetten örül, hogy edzőjük, Fritz Sdunek úgy nyilatkozott, nem akarja, hogy egymás ellen mérkőzzön a két tanítványa. Erdei szerint ez az összecsapás az Universumnak sem lenne érdeke.

Idei további terveiről még nem tudott bővebben beszámolni, hiszen sok minden függ a szombati összecsapás eredményétől. Amennyiben megvédi övét, úgy valószínűleg idén még kétszer kell megtennie ugyanezt. Amennyiben vereséget szenvedne szombaton, minden bizonnyal többször kellene ringbe lépnie, hogy ismét kihívó lehessen.

Ha nem lesz meccs, lesz esküvő

A szombati fellépés után nem lesz komolyabb pihenés, mert hivatalos ügyben kell Las Vegasba utaznia. Mint elmondta, nem kedvence az amerikai város, de ha már oda kell mennie, kiviszi a barátnőjét is, és eltöltenek ott egy hetet. "Szívesebben utaznék valamelyik Karib-tengeri szigetre, de most még nem tudom az idei programomat, így nem szerveztem komolyabb nyaralást.

Emellett még egy fontos "fellépés" várhat rá idén. "Ha a versenyprogram úgy alakul, akkor a nyáron szeretném elvenni feleségül Arabellát, a barátnőmet. Ehhez azonban az kell, hogy a tervezett időpontban ne legyen címmeccs, vagy ne essen egy felkészülési időszakra"- mondta magánéletéről Erdei, aki azt is elárulta, még három évig akar a profik között szerepelni, és nem a ringből akar nyugdíjba menni.