Miklós
-7 °C
2 °C

Erdei: Nem akarok tovább magyarázkodni

2005.03.07. 14:12
A WBO félnehézsúlyú világbajnokának, Erdei Zsoltnak legutóbbi, harmadik címvédése után megrendült az önbizalma, mert sokan támadták azzal, hogy a meccsét nem nyerte meg. Úgy véli, bárkivel, bármikor mérkőzhet a jövőben, és technikailag önmagát tartja az elit legjobbjának. Michalczewski kiütése után nem volt benne elégtétel.
A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoka, Erdei Zsolt február végi hamburgi címmérkőzése után a hétvégén tért haza Magyarországra, hétfőn pedig már sajtótájékoztatót tartott. Ennek keretén belül a Praktiker újabb egy évre biztosította támogatásáról, majd Madár jó néhány nap távlatából értékelte a mérkőzését.

Megrendült önbizalom

"Irtó izgalmas volt, belül is úgy éreztem. Ám még most is fenntartom a véleményemet, hogy az első meccs volt a pokol, ezt könnyebbnek éreztem - nem szakadt be a dobhártyám, nem volt kettős látásom, mint májusban -, de azt is megerősítem: nagyon nem fekszik nekem Garay stílusa, és alig bírtam állva maradni" - emlékezett vissza. A meccs után úgy gondolta, soha többet nem akarja látni az argentint.

Erdei elmondta, ő is hallotta azokat a vélekedéseket, hogy kikapott. "Aki a helyszínen tekintette meg a meccset, az egy percig sem kételkedett abban, hogy jobb voltam, aki viszont csak tévén követte, Garay fölényét érzékelte inkább" - vázolta fel. Nem titkolta, az önbizalma is megrendült, annyiszor hallotta, hogy nem ő volt a jobb.

Megválogatott szakértők

Erdei Zsolt "Tényleg ő nyert? Tettem fel magamnak is a kérdést, aztán nagy nehezen sikerült megnyugtatnom magam, a lelkem, mondván az lehetetlen, hogy veszítettem. Nem is akarok tovább magyarázkodni" - magyarázta. Majd tett egy éles utalást arra, hogy a tévé előtt ülőkben azért alakulhatott ki és erősödhetett fel vereségének képzete, mert a szakkommentárok, a hozzáértők azt sugallták.

"A csatorna helyében megválogatnám, kiket alkalmazok szakértőként. Lehet, hogy durván hangzik, de egyszer én is lehetek durva" - jegyezte meg. Az RTL Klub szakkommentátora, Boros Tamás úgy nyilatkozott a meccs után: "ezt nem nyerte meg Zsolt, nagyon nem nyerte meg."

Megváltozott álláspont

Felidézte, idősebb Füzesy Zoltán felhívta a meccs után, és azt mondta neki, miután részletesen kielemezték, és újra végignézték a meneteket, nyugodt szívvel állíthatja: ő diadalmaskodott, mert az argentin ugyan agresszívabb volt, de sokkal több pontos ütés került a magyar öklöző neve mellé. A meccs után Füzesy is úgy fogalmazott, hogy nem biztos a sikerben, de a részletes elemzés után felülbírálta korábbi álláspontját.

Arról, hogy a boxrec.com szaklap az első helyre helyezte a súlycsoportban, Madár úgy vélekedett, elismerés számára, de messzemenő következtetéseket nem szabad belőle levonni. "Annyi biztos: olyan szinten vagyok, mint legnagyobb riválisaim, a legjobban jegyzett ellenfeleim, de a legképzettebb én vagyok" - közölte.

Mit nem szabad megkérdezni?

Jövőjéről egyelőre még semmit sem tud, lehet, hogy a francia Tiozzóval, Michalczewski kiütőjével bokszol, de a klubja, az Universum Box-Promotion erről még nem értesítette. Bízik abban, hogy könnyebb riválisai lesznek - most már nem kötelező kihívók, hanem választottak következnek -, mint Garay volt, és abban is hisz, hogy a nyáron újra ringben lehet, illetve az év vége felé Budapesten öklözhet. Ugyanakkor a nagy nevek - Antonio Tarver, Glencoffe Johnson, Roy Jones - elől sem bújna el. "Bármikor jöhetnek, állok egy meccs elébe" - jelentette ki.

A meccs végi holtpontjáról szólva elárulta, új pszichológust fog keresni, mert érzi, tarthatatlan ez az állapot. Egyszersmind megkérte az újságírókat, ne tegyék fel neki ezt a kérdést a meccsei előtt, mert óhatatlanul eszébe jut erejének elvesztése, jóllehet egyébként meg sem fordulna a fejében a fáradtság. "A kérdések hozzák ki a tudatom alól, és erősítik fel a bennem lévő szorongást" - nyomatékosította.

Nincs elégtétel benne Michalczewski veresége után

Nem tagadta, Michalczewski mérkőzésén megdöbbent. "Azt hittem, csak viccel Dariusz a meccs elején. Bement a ringbe, tökéletes kondícióban, a szívóssága, az ütésbírása a régi bajnokot idézte, az érzékszervei azonban a korának köszönhetően láthatóan lelassultak, és most már úgy látom, hogy nem tudta kellő időben abbahagyni a bokszot. Igaz, ha nekem is akkora összeget kínálnának, meggondolnám, visszatérnék-e a ringbe" - rögzítette. A Tigris névre elkeresztelt öklöző három és fél millió eurót kapott. Hozzátette, szomorú volt klubtársa veresége miatt, de nem volt benne elégtétel, amiatt, hogy a lengyel-német féltékeny volt korábban a sikereire.

Az Universumtól négy hét pihenőt kapott, addig ellátogat Las Vegasba menyasszonyával, ahová őt és edzőjét, Fritz Sduneket egy közlekedési baleset miatt bírósági tárgyalásra idézték be. Addig is a pihenést helyezi előtérbe.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!