Feltörekvő ellenfelek várnak Klicskóékra

2005.03.09. 14:06
Úgy tűnik, a nagynevű ellenfelek vagy nem veszik komolyan, vagy el akarják kerülni a két Klicskót. A közeljövőben ugyanis Chris Byrd és Hasim Rahman helyett a fehérorosz Szergej Ljahovics, illetve az amerikai Monte Barrett ellen léphetnek ringbe az ukránok.
Sokáig úgy tűnt, hogy Vlagyimir Klicsko közelmúltbéli fiaskói ellenére lehetőséget kap másodszorra is megmérkőzni az általa korábban egyszer már legyőzött Chris Byrddel, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnokával. A meccset már ki is tűzték április 23-ára, de Byrd hevesen tiltakozott, mondván, az ukrán bokszoló nem érdemli meg a kihívói jogot. Véleményén még dollármilliókért sem volt hajlandó változtatni. Németországi fellépéséért három és fél millió, egy Amerikában rendezett gáláért pedig két és fél millió dollárt kapott volna.

Rahman nem áll ki Vitalijjal

A Profibox.hu információi szerint így a "Fehér Farkas" becenévre hallgató fehérorosz Szergej Ljahovics lehet a fiatalabb Klicsko ellenfele. Ljahovics eddigi huszonkét mérkőzéséből mindössze egyet veszített el, igaz, legyőzői között nem szerepel nagynevű öklöző. A huszonnyolc esztendős bokszoló eddigi legnagyobb sikerét tavaly decemberben aratta, amikor tizenkét menetben pontozással legyőzte a feltörekvő Dominick Guinn-t.

#alt#
Vlagyimir és Vitalij Klicsko

Az idősebb Klicsko, Vitalij is kénytelen lesz lemondani a következő ellenfélnek kiszemelt Hasim Rahmanról és minden bizonnyal Monte Barrett hívhatja ki a Boksz Világkonferencia (WBC) ukrán bajnokát. Rahman szerződése ugyanis nem teszi lehetővé, hogy promótere beleegyezése nélkül vállaljon nyilvános licitre kiírt mérkőzéseket.

Egyszer már legyőzte a kihívót

Shelly Finkel, a Klicsko-fivérek tanácsadója szerint emiatt az utóbbi időben több jelentős skalpot is begyűjtő Monte Barrett lehet a WBC trónján ülő Vitalij kihívója. Az eset érdekessége, hogy Barrett eddigi három veresége közül egyet éppen Vlagyimir Klicskótól szenvedett el. 2000. júliusában Klicsko a hetedik menetben technikai K.O.-val diadalmaskodott a harminchárom esztendős klasszis ellen.