Klicsko: Csak hárman méltóak hozzám

2005.03.13. 15:07
Vitalij Klicsko, a WBC nehézsúlyú világbajnoka, nincs túl jó véleménnyel súlycsoportja mai versenyzőiről. Az idősebbik Klicsko szerint csak Hasim Rahman, James Toney és Monte Barrett üti meg az ő szintjét.
Vitalij Klicsko, a WBC (Boksz Világkonferencia) nehézsúlyú világbajnoka a profibox.hu információi szerint úgy véli, a jelenlegi mezőnyből mindössze hárman méltóak arra, hogy kiálljanak vele. Az ukrán bokszoló szerint jelenleg csak Hasim Rahman, James Toney és Monte Barrett lehet méltó ellenfele.

'Én vagyok a legjobb'

Az eset érdekessége, hogy sokáig úgy tűnt, legközelebb Rahman ellen lép ringbe az ukrán, azonban Rahman, promótere (Don King) beleegyezése nélkül nem vállalhat nyilvános licitre kiírt meccset. Ekkor jött a képbe Barrett, mire Kingék meggondolták magukat, így mégis Rahman lesz Vitalij ellenfele április 30-án.

Rahmanról kifejezetten jó véleménye van az ukránnak, hiszen őt tartja az egyik legerősebb bokszolónak a súlycsoportjában. "Nem is akarom lebecsülni őt, és nem akarom elkövetni ugyanazt a hibát, mint amit Lennox Lewis követett el" - nyilatkozta Klicsko. "Csúcsformában leszek, hogy mindenki láthassa én vagyok a nehézsúly legjobbja".

Üzenet Lewisnak

Az idősebb Klicsko nem ment el szó nélkül Lennox Lewis mellett sem, akiről úgy véli, még tartozik neki egy visszavágóval. Természetesen az ukrán bármikor hajlandó lenne ringbe szállni az angollal, hogy eldöntsék ki is nyerte meg első összecsapásukat. (2003 júniusában Klicsko minden pontozónál vezetett, de a hatodik menetben vérző szemhéja miatt leléptették.) Nyíltan kimondom, nyugdíjaztam őt, és nem akar visszatérni a ringbe" - nyilatkozta nem kis iróniával Klicsko