Morales legyőzte Pacquiaót

2005.03.20. 07:58
Közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban a mexikói Erik Morales egyhangú pontozással legyőzte Manny Pacquiaót a Las Vegas-i profi ökölvívó gálán, és két szervezet, a WBC (Boksz Világtanács) nemzetközi-, valamint az IBA világbajnoki övét is megszerezte.
Egyhangú pontozással Erik Morales legyőzte Manny Pacquiaót a Las Vegas-i profi ökölvívó gálán, ezzel megszerezte a WBC (Boksz Világtanács) nemzetközi bajnoki övét, és világbajnok lett a kevésbé jegyzett szervezetnél, az IBA-nál.

Pacquiao az ötödik menetben megsérült

A nagypehelysúlyú rangadó kiegyenlített harccal indult, majd a későbbi győztes mexikói klasszis került fölénybe. Morales sokat támadott, balegyenesekkel fel tudta tartani ellenfelét. Az 5. menetben Pacquiao jobb szemöldöke - vétlen összefejelést követően - csúnyán megsérült, kérdéses volt az összecsapás folytatása is. A fülöp-szigeteki bokszoló csak a hajrára támadt fel, akkor viszont több menetet is megnyert.

Mindegyik pontozó 115-113-ra adta a meccset

Mindhárom pontozónál 115-113 arányban a mexikói nyerte a csatát. Morales 48. győzelmét ünnepelte, mérlegét 2 vereség egészíti ki. Pacquiao harmadszor veszített, 39 alkalommal pedig az ő kezét emelték a magasba.

A rendezvényen világbajnoki címmérkőzésre is sor került: Martin Castello (Mexikó) egyhangú pontozással (háromszor 119-109) nyert Erik Morel (Puerto Rico) ellen a WBA nagylégsúlyú találkozóján.