Vilma
-8 °C
3 °C

Veretlen kubai lesz Klicskó új ellenfele

2005.03.23. 22:49
Az eredetileg kiszemelt fehérorosz Szergej Ljahovics visszalépett, így a tizennyolc győzelemmel bíró kubai Eliseo Castillo lesz az áprilisi dortmundi gálán Vlagyimir Klicsko ellenfele. A WBO egykori nehézsúlyú bajnoka azonban így is biztos győzelmében.
Sokáig úgy tűnt, a fehérorosz Szergej Ljahovics lehet Vlagyimir Klicsko ellenfele az áprilisi dortmundi gálán. Ljahovics eddigi huszonkét mérkőzéséből mindössze egyet veszített el, igaz, legyőzői között nem szerepelt nagynevű öklöző. A "Fehér Farkas" becenévre hallgató bokszoló azonban lemondta a találkozót.

Ljahovics megijedt

A fiatalabbik Klicsko több mint fél év után tér vissza, és ez lenne az első mérkőzése, melyet korábbi istállójának nagy németországi ellenfele, a Sauerlend Events rendez. A szervezők örültek is, hiszen a négy nehézsúlyú mérkőzésnek helyet adó gálára Ljahovics személyében minőségi ellenfelet sikerült szerezni a Boksz Világszervezet (WBO) egykori bajnoka számára. A fehérorosz azonban ismeretlen okból visszalépett a mérkőzéstől. A hivatalos indok szerint problémája akadt a vízumával, azonban Klicskóék szerint egyszerűen csak megijedt.

A Profibox.hu információi szerint felmerült a Tyson-verő Danny Williams és a Holyfield ellen pontozásos győzelmet arató Larry Donald neve is. Mostanra azonban úgy tűnik, a veretlen kubai Eliseo Castillo lesz a dortmundi gálán Klicsko ellenfele.

Tizennyolc győzelemmel is csak a hatvanhetedik

A huszonkilenc éves és 188 centiméter magas Castillo eddigi tizenkilenc összecsapásából tizennyolcat megnyert, egyet pedig döntetlenre abszolvált. Eddigi pályafutása legnagyobb eredményeként a korábbi többszörös nehézsúlyú világbajnok Michael Moorer legyőzését tudhatja maga mögött, de jelenleg a négy nagy világszervezet közül egyik sem jegyzi a legjobb tizenöt versenyző közt, viszont a BoxRec független világranglista alapján ő a hatvanhetedik legjobb nehézsúlyú.

Klicsko ugyanakkor nem foglalkozik azzal, hogy ki lesz az ellenfele, úgy érzi, át tud állni az új ellenfélre is. Bárki is az ellenfél pozitívan tekint a meccs elé, hiszen bármelyiket is győzi le, közelebb kerül céljához, az újabb világbajnoki címmérkőzéshez.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.