Csak júliusban bokszol legközelebb Vitalij Klicsko

2005.04.06. 11:11
Az ukrán nehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Vitalij Klicsko sérülése miatt júliusra halasztotta világbajnoki címvédését. Klicsko másodszor teszi kockára övét, riválisa ezúttal a Lennox Lewist 2001-ben kiütő Hasim Rahman lesz.
Várhatóan csak július huszonharmadikán védheti meg a Nemzetközi Boksztanácsnál (WBC) őrzött nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko az amerikai Hasim Rahman ellen. Az összecsapás eredetileg április harmincadikára volt kitűzve, de az ukrán ökölvívó márciusban edzés közben lábsérülést szenvedett.

Egy éve világbajnok Vitalij Klicsko

Így a találkozót előbb június tizennyolcadikára halasztották, most pedig úgy tűnik, csak júliusban lép kötelek közé a két bokszoló a New York-i Madison Square Gardenben - legalábbis így nyilatkozott Ron Scott Stevens mérkőzésszervező.

Az idősebb Klicsko testvér tavaly áprilisban, Los Angelesben, a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC övét, amelyet négy hónapja, Las Vegasban, az angol Danny Williams ellen megvédett. A már háromszoros családapa Vitalij Klicsko Los Angelesben készül az összecsapásra.

Rahman két éve veszített utoljára

A harminckét éves Rahman, aki 2001-ben a Lennox Lewis elleni kiütéses sikerrel érte el legnagyobb sikerét - világbajnok is lett, de a visszavágón kikapott, négy menetet bírt csak -, négymillió dollárt kért a fellépésért, végül 2,15 millióban (412 millió forint) állapodott meg a szervezőkkel. A harminchárom esztendős Klicsko ötmillióra, azaz közel egymilliárd forintra számíthat.

Rahman eddig harmincháromszor nyert, és két döntetlen mellett öt veresége van. Legutóbb 2003-ban John Ruiz ellen maradt alul a Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki övéért, az utána következő öt meccsét kevésbé jegyzett ellenfelekkel szemben megnyerte.

Klicsko öccse, Vlagyimir április huszonharmadikán bokszol legközelebb, ellenfele a kubai Eliseo Castillo lesz.