Megoperálják Vitalij Klicskót

2005.04.18. 11:39
Tovább halasztódik az idősebbik Klicsko-testvér Hasim Rahman elleni címvédő meccse, amelyet a WBC nehézsúlyú világbajnoki övéért vívnak a korábbi áprilisi, majj júniusi időpont helyett legkorábban szeptemberben.
Szeptember előtt biztosan nem, de lehet, hogy csak októberben próbálhatja megvédeni a Nemzetközi Boksztanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko, miután kiderült, hogy egy hónapja szerzett sérülése műtét nélkül nem gyógyul meg. Az ukrán óriást szerdán, Los Angelesben megoperálják.

Az idősebb Klicsko-testvér március közepén, egy erőnléti edzés közben hirtelen erős fájdalmat érzett a bal lábában, de akkor úgy tűnt, csak két-három hetet kell kihagynia. A fájdalom azonban nem múlt el, sőt, átterjedt a hátára is, és mostanra már elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás.

Ez egyben azt is jelenti, hogy el kell halasztani az amerikai Hasim Rahman elleni, korábban áprilisra, majd júniusra, legutóbb pedig júliusra tervezett címvédő összecsapását.

Vitalij tavaly áprilisban, Los Angelesben a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC övét, amelyet öt hónapja Las Vegasban az angol Danny Williams ellen megvédett.

A 32 éves Rahman, aki 2001-ben a Lennox Lewis elleni szenzációs diadallal érte el legnagyobb sikerét, négymillió dollár kért a Klicsko elleni fellépésért, végül 2,15 millióban állapodott meg a szervezőkkel. A 33 esztendős Klicsko ötmillióra számíthat, ha végre létrejön a meccs..