Júniusban bokszol újra Erdei Zsolt

2005.04.22. 12:50
Francia ellenféllel mérkőzik júniusban Erdei Zsolt, de a WBO félnehézsúlyú világbajnoka nem a Dariusz Michalczewskit legyőző Fabrice Tiozzóval, hanem a WBA egykori világbajnokával, Mehdi Sahnoune-val bokszol.
Negyedszer védheti meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét júniusban Erdei Zsolt. A fightnews.com híre szerint a legutóbb az argentin Hugo Hernan Garayt februárban legyőző Madár francia ellenfelet kap.

Azonban nem a hamburgi gálán Dariusz Michalczewskit kiütő Fabrice Tiozzo, hanem Mehdi Sahnoune ellen lép a szorítóba. A Boksz Világszövetség (WBA) korábbi világbajnoka kitűnő mérleggel rendelkezik, hiszen harminc eddigi meccséből mindössze egyet vesztett el: 2003 októberében, Marseille ellen Silvio Branco TKO-val múlta felül.

A helyszín egyelőre nem ismert, a fightnews arról számol be, hogy Németországban rendezik a mérkőzést, de az sem kizárt, hogy a horvátországi Pulában, Stipe Drews gáláján lép szorítóba Erdei és Sahnoune.

A profibox.hu cikke szerint ellenfél személye nem meglepetés, ugyanis a két bokszoló promóterei már a februári gála estéjén minden részletben megegyeztek egymással, és csak a WBO döntésére vártak. A legyőzött Hugo Hermán Garay menedzsmentje ugyanis azonnali visszavágót követelt a világszervezettől, de végül az argentinok beadványát a múlt héten elutasították, így jöhet létre az Erdei-Sahnoune csata.