Bizonytalan Erdei következő meccsének időpontja

2005.05.02. 14:29
Az már biztos, hogy a francia Mehdi Sahnoune lesz Erdei Zsoltnak a WBO magyar világbajnokának legközelebbi ellenfele, az azonban még továbbra is képlékeny, hogy mikor és hol csapnak össze.
"Az álmom egy címegyesítő meccs lenne, az álmaim netovábbja pedig, hogy ezt a mérkőzést esetleg Magyarországon, az Arénában vívjam. Ugyanakkor tudom, mindig a következő összecsapásra kell koncentrálni, így jelenleg csak a Mehdi Sahnoune ellenire figyelek" - mondta Erdei Zsolt azon a sajtótájékoztatón, melyen a tervekkel ellentétben, még mindig nem tudtak pontos dátumot mondani a WBO (Boksz Világszervezet) félnehézsúlyú világbajnokának legközelebbi fellépésére.

A ZDF-nél a döntés joga

Amint azt Dámosy Zsolt, Erdei menedzsere elmondta, ez most a legkevésbé az Universumon, a magyar öklöző klubján múlott. A gond inkább az, hogy sikerül-e megegyezni a német közszolgálati televízióval, a ZDF-el arról, hogy főműsoridőben adjon azt a gálát, melyen az Erdei-Sahnoune összecsapás lenne a főmérkőzés. Ha mégsem sikerülne megállapodni, akkor június 18-án Pulában, horvát félnehézsúlyú klubtársa, Stipe Drews előtt lépne szorítóba Erdei.

Dámosy szerint így egyelőre csak ötven százalék, hogy a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét július másodikán, egy később kijelölendő német városban védheti meg Madár. Dámosy szerint, még ezen a héten, de legkésőbb jövő hét elején már konkrétumokról is be tud számolni.

Budapesten csak az év végén


"Felmerült Budapest is, és ami külön öröm, ezúttal a német istálló részéről hangzott el először a magyar főváros. Azonban úgy gondoljuk, majd inkább az év második felében, egy remélhetőleg következő címvédő meccsen mérkőzünk Magyarországon" - fejtegette Dámosy. Ezen - a Sahnoune elleni siker esetén - a Boksz Világszövetség (WBA) bajnokával, a szintén francia Fabrice Tiozzóval mérkőzne.

Sokáig úgy tűnt, a februári hamburgi gálán Dariusz Michalczewskit kiütő Fabrice Tiozzo lesz Erdei ellenfele, később azonban ez változott, így a magyar öklöző a WBA korábbi világbajnoka, Mehdi Sahnoune ellen lép szorítóba. Mehdi Sahnoune kitűnő mérleggel rendelkezik, hiszen harminc eddigi meccséből mindössze egyet vesztett el: 2003 októberében, Silvio Branco TKO-val múlta felül.

Erdei bármikor kész megvédeni címét

Erdei elmondása szerint fel tud készülni bármelyik összecsapásra. "A februári gála után öt hét szünet következett, majd lazább edzésterv szerint kezdtem el a felkészülést, azaz nem kellett teljes erőbedobással készülnöm. Három hete azonban már komoly edzéseket végzek, így nyugodtan mondhatom, mindkét időpontra fel tudok készülni" - értékelt Madár.

A sajtótájékoztatón bejelentették még, hogy a Mazda D & W szponzori szerződést kötött a öklözővel, így a klasszis a jövőben a japán gyár autóival közlekedhet. Rögtön hárommal, mert egy RX-8-as mellett egy Mazda 6-ost és egy terepjárót kapott a cég egyik magyar forgalmazójától. A hétvégén Erdei kipróbálhatott egy RX-8 típusú versenyautót is, amelyről elragadtatva nyilatkozott, és elmondta, hogy komolyan elgondolkodott azon, boksz-karrierje után nem tartja elképzelhetetlennek, hogy megszerzi majd a versenyzéshez szükséges licencet is.