Csonttörőre orosz ellenfél vár

2005.05.24. 10:44
Újabb komoly gálát szervez a Felix-Promotion bokszistálló. Ezúttal Nyíradonyban lép szorítóba a klub több öklözője is: a kiskönnyűsúlyú világbajnok, Nagy "Csonttörő" János orosz, Nagy "Hóhér" József dél-afrikai, míg Kovács "Vipera" Attila argentin öklözővel csap össze.
Május elején a decemberi kézsérülése óta nem bokszoló Nagy "Csonttörő" János egy bombariadóval "tarkított" gálán a negyedik menetben technikai K.O.-val győzte le az Afrika-bajnok tanzániai Said Chiddyt, ezzel megvédte a Nemzetközi Boksztanács (IBC) kiskönnyűsúlyú világbajnoki címét.

Szláv-bajnok az ellenfél

A pihenésre azonban nem sok ideje marad a magyar bokszolónak, hiszen június 11-én ismét ringbe lép. Ellenfele a remek mérleggel bíró orosz Jurij Romanovics lesz. Az orosz öklöző eddigi tizenhat profi meccséből tizenötször nyert (tizenkétszer K.O.-val, illetve technikai K.O.-val) és nem mellékesen a Boksz Világtanács (WBC) szláv-bajnoka. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy ellenfelei közül tíz belorusz, hat pedig orosz volt.

A huszonegy győzelemmel bíró magyar öklöző jelenleg a világranglista hetedik helyén áll, és olyan klasszisok előzik meg, mint Marco Barrera, Erik Morales, Manny Pacquiao és Jorge Barrios. A profibox.hu beszámolója szerint a június 11-i, nyíradonyi gálán Csonttörő mellett a Felix-Promotion két másik jegyzett öklözője, Nagy "Hóhér" József és Kovács "Vipera" Attila is szorítóba lép.

Latin-Amerika bajnoka is Nyíradonyban

A Boksz Világszövetség (WBA) nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki címéért csatába induló Kovács Attilára profi karrierje eddigi legkomolyabb kihívása vár. Ellenfele a WBC jelenlegi váltósúlyú latin-bajnoka, Aladino Alanis lesz. Az argentin ökölvívó korábban nagyváltósúlyúban is letette névjegyét, hiszen jelenlegi címét birtokolta eggyel magasabb kategóriában is. Rekordja mindenképp tiszteletet parancsoló: 20 győzelem (tíz kiütéssel, ebből nyolc az első menetben), hat vereség és három döntetlen. Az El Niño ("Fiúcska") becenévre hallgató 27 éves ökölvívó jelenleg ötvenötödik a számítógépes világranglistán.

Hóhér ellenfele a dél-afrikai Andile Tshongolo lesz és meccsüknek komoly tétje van, hiszen a WBA betöltetlen középsúlyú nemzetközi bajnoki címéért rendezik. Tshongolo már bokszolt magyar ökölvívóval, 2002-ben Takács Zoltánt verte egy tizenkét menetesre tervezett összecsapáson technikai K.O.-val a nyolcadik menetben.