Újabb 'testvérbosszú' Klicskóéknál

2005.05.27. 11:11
Vitalij Klicsko márciusi sérülése óta nem lépett ringbe, így el kellett halasztania a Hasim Rahman elleni címvédő meccsét is. Őt azonban már nem Rahman, hanem a hétvégén Golotát "kivégző" Lamon Brewster érdekli, akin szeretne bosszút állni öccse tavalyi vereségéért.
Az idősebb Klicsko-testvér, Vitalij március közepén, erőnléti edzés közben váratlanul erős fájdalmat érzett a bal lábában, és úgy tűnt, két-három hetet ki kell hagynia. A fájdalom azonban nem múlt el, később átterjedt a hátára is Ezért többször is elhalasztotta a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki övéért kiírt címvédő meccsét Hasim Rahman ellen. Előbb áprilisra, majd júniusra, végül júliusra.

Brewster most Vitalijt akarja

Vitalij tavaly áprilisban Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC övét, melyet szeptemberben Danny Williams ellen meg is védett. Miután azonban nem épült fel sérüléséből, júliusban a WBC ideiglenes nehézsúlyú övéért Rahman és Monte Barrett léphet szorítóba. Az idősebbik ukránnak a szabályok szerint először ennek a meccsnek a győztesével kellene kiállnia a címegyesítés miatt.

Ő azonban már távolabbra tekint, a profibox.hu információi szeptemberben ringbe lépne Lamon Brewster ellen, akivel egy régi családi tartozást is rendezne. Brewster tavaly áprilisban technikai K.O.-val győzte le Vlagyimirt, aki a találkozó után cukorbetegségre és az italába kevert "kábító" dolgokra hivatkozott. Nem ez lenne az első ilyen eset, hiszen a két ukrán eddigi pályafutásuk során, már többször is "bosszút állt" a másik legyőzőjén.

Eddig háromszor álltak bosszút

Először 2001-ben, Vitalij vett elégtételt Ross Puritty-on, aki még 1998-ban verte meg Vlagyimirt. 2000-ben Vitalij maradt alul: egy sérülés miatt fel kellett adnia Chris Byrd elleni világbajnoki meccsét. Wladimir azonban még abban az évben visszavágott, s derekára csatolhatta a WBO nehézsúlyú övét.

2003-ban folytatódott a történet: a fiatalabbik Klicsko nagy meglepetésre már a második menetben kiütéses vereséget szenvedett Corrie Sanderstől, tavaly azonban Vitalij ezt a szálat is elvarrta: Sanderst a nyolcadik menetben megállította. A legutóbbi eset a Brewster elleni ütközet volt, ezért szeretne most elégtételt venni Vitalij. Brewster egyébként a múlt hétvégén kevesebb, mint egy perc alatt végzett Andrew Golotával, és remek győzelme után hívta ki Vitalij Klicskót.