Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Újabb 'testvérbosszú' Klicskóéknál

2005.05.27. 11:11
Vitalij Klicsko márciusi sérülése óta nem lépett ringbe, így el kellett halasztania a Hasim Rahman elleni címvédő meccsét is. Őt azonban már nem Rahman, hanem a hétvégén Golotát "kivégző" Lamon Brewster érdekli, akin szeretne bosszút állni öccse tavalyi vereségéért.
Az idősebb Klicsko-testvér, Vitalij március közepén, erőnléti edzés közben váratlanul erős fájdalmat érzett a bal lábában, és úgy tűnt, két-három hetet ki kell hagynia. A fájdalom azonban nem múlt el, később átterjedt a hátára is Ezért többször is elhalasztotta a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki övéért kiírt címvédő meccsét Hasim Rahman ellen. Előbb áprilisra, majd júniusra, végül júliusra.

Brewster most Vitalijt akarja

Vitalij tavaly áprilisban Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC övét, melyet szeptemberben Danny Williams ellen meg is védett. Miután azonban nem épült fel sérüléséből, júliusban a WBC ideiglenes nehézsúlyú övéért Rahman és Monte Barrett léphet szorítóba. Az idősebbik ukránnak a szabályok szerint először ennek a meccsnek a győztesével kellene kiállnia a címegyesítés miatt.

Ő azonban már távolabbra tekint, a profibox.hu információi szeptemberben ringbe lépne Lamon Brewster ellen, akivel egy régi családi tartozást is rendezne. Brewster tavaly áprilisban technikai K.O.-val győzte le Vlagyimirt, aki a találkozó után cukorbetegségre és az italába kevert "kábító" dolgokra hivatkozott. Nem ez lenne az első ilyen eset, hiszen a két ukrán eddigi pályafutásuk során, már többször is "bosszút állt" a másik legyőzőjén.

Eddig háromszor álltak bosszút

Először 2001-ben, Vitalij vett elégtételt Ross Puritty-on, aki még 1998-ban verte meg Vlagyimirt. 2000-ben Vitalij maradt alul: egy sérülés miatt fel kellett adnia Chris Byrd elleni világbajnoki meccsét. Wladimir azonban még abban az évben visszavágott, s derekára csatolhatta a WBO nehézsúlyú övét.

2003-ban folytatódott a történet: a fiatalabbik Klicsko nagy meglepetésre már a második menetben kiütéses vereséget szenvedett Corrie Sanderstől, tavaly azonban Vitalij ezt a szálat is elvarrta: Sanderst a nyolcadik menetben megállította. A legutóbbi eset a Brewster elleni ütközet volt, ezért szeretne most elégtételt venni Vitalij. Brewster egyébként a múlt hétvégén kevesebb, mint egy perc alatt végzett Andrew Golotával, és remek győzelme után hívta ki Vitalij Klicskót.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.