Ákos, Bátor
-1 °C
12 °C

Tarver visszavágott Johnsonnak

2005.06.19. 16:17
Az amerikai Antonio Tarver egyhangú pontozással legyőzte a címvédő Glen Johnsont az IBO bokszszervezet vb-övéért kiírt mérkőzésen. A vesztes nemsokára Erdei Zsolttal bokszolhat.
Az amerikai Antonio Tarver egyhangú pontozással legyőzte a címvédő jamaicai Glen Johnsont a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) félnehézsúlyú világbajnoki övéért rendezett memphisi összecsapáson.

Tarver egyértelműen jobb volt

A tízezer néző előtt lezajlott 12 menetes összecsapás végén két pontozó 116-112, egy pedig 115-113 arányban látta jobbnak a 36 éves Tarvert, aki kétmillió dollárt kapott sikeréért. A nála egy esztendővel fiatalabb vesztes ugyanennyivel gazdagodott.

Mérkőzésük valójában viszavágó volt, első találkozásukkor, szintén 12 menet és pontozás után, Johnson nyert.

Erdei kihívója lehet Johnson

A közép-amerikai bokszoló veresége miatt vb-öv nélkül maradt, viszont a WBO világszervezetnél ő lehet Erdei Zsolt világbajnok kötelező kihívója. Ehhez persze a magyar sportolónak még meg kell nyernie július 2-i meccsét, az esetleges tárgyalások csak azt követően kezdődhetnek el.

Szakértők szerint Glen Johnson a világ egyik legjobb félnehézsúlyú bokszolója, korábban a legendás Roy Jones Jr.-t is megverte.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.