Az egyik Klicsko pert veszített, a másik gyáva

2005.07.13. 13:00
A sérülése után legközelebb szeptemberben öklöző nehézsúlyú világbajnok, Vitalij Klicsko nem eredeti ellenfelével, Hasim Rahmannal szeretne mérkőzni. A leghíresebb promóter, Don King gyávának tartja emiatt. A fiatalabbik Klicsko, Vlagyimir pert veszített az IBF ellen, így címmérkőzése még várat magára.
A Nemzetközi Boksztanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, Vitalij Klicsko márciusban szerzett sérülése miatt többször el kellett halasztani a Hasim Rahman elleni címvédő mérkőzését. Mivel az ukrán öklöző sérülése nem jött rendbe, meg kellett operálni.

King biztos Klicsko vereségében

Klicsko a Bild értesülései szerint visszatérő meccsén mégsem a Lennox Lewist is kiütő Rahmannal szeretne bokszolni, hanem Calvin Brock ellen. A hír hallatán borult ki a leghíresebb amerikai meccsszervező, az amerikai Don King, aki kijelentette, Rahman és Monte Barrett augusztus tizenharmadikán egymás ellen bokszol, a győztes pedig hivatalos kihívóként Klicskóval mérheti össze erejét.

"Vitalij következő riválisának mindenképpen a két versenyző közül kell kikerülnie. Talán fél tőlük, gyáva, azért nem mer kiállni ellenük, és keres egy másik lehetőséget? Azt hiszem, mindketten legyőznék őt" - üzent harciasan King az ukrán bajnoknak.

Szeptemberben bokszol legközelebb Vitalij Klicsko

Klicsko 2004 áprilisában szerezte meg a WBC övét, azóta egyszer védte meg, a következő összecsapás szeptember végén várható a New York-i Madison Square Gardenben.

Időközben a fiatalabbik Klicskónak, Vlagyimirnek biztosan eltolódik remélt világbajnoki mérkőzése, mert az amerikai bíróság nem neki adott igazat a Nemzetközi Boksz Föderáció (IBF) elleni perében.

A bíróság Klicsko ellen döntött

Azért perelte be a szervezetet Klicsko, mert nem ő lehetett a világbajnok Chris Byrd kihívója - Byrd győzte le először bátyját -, hanem az általa korábban legyőzött DaVarryl Williamson. A föderáció rangsorában Klicsko a negyedik, Williamson pedig a harmadik helyen áll.

A döntés értelmében Williamson hívhatja ki Byrdöt, míg Vlagyimirnek legalább a jövő évig várnia kell egy mérkőzésre. Klicsko két éve veszítette el világbajnoki övét, a dél-afrikai Corrie Sanders ellen négyszer került padlóra másfél menet alatt, majd tavaly áprilisban Lamon Brewster ellen is csúfos, kiütéses vereséget szenvedett.

Vlagyimir ne senkikkel bokszoljon

King amúgy neki is beszólt, mondván nem "senkikkel" kellene bokszolnia, mint legutóbb a kubai Castillo ellen, és akkor Williamson elé kerülhetne a listákon.