Erdei Zsolt Halléban mérkőzik Sahnoune-nal

2005.08.26. 11:37
Hosszas huzavona után eldőlt, Erdei Zsolt október 22-én Halléban csap össze a francia Mehdi Sahnoune-nal a WBO világbajnoki címéért.
Erdei Zsolt október 22-én, az egyik korábban felmerült helyszíntől, Lipcsétől nem messze található Halle nevű városban védi meg a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki címét a francia Mehdi Sahnoune ellen.

A gombás marha győzött

A két öklöző július elején csapott volna össze, akkor azonban elmaradt a meccs, mert a magyar öklöző gyomorrontást szenvedett (az este elfogyasztott gombás marha ütötte ki) és a találkozót megelőző éjszaka legyengült, így nem lett volna értelme ringbe lépnie.

Erdei legutóbbi címvédése után
Erdei legutóbbi címvédése után
Fotó: epa
Az elmaradt találkozón Erdei negyedszer tette volna fel a WBO világbajnoki övét, győzelme esetén pedig esélye lehetett volna, hogy címegyesítő meccsen találkozzon a Bokszvilágszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnokával Fabrice Tiozzoval.

Idén nem lesz Magyarországon Universumos meccs

A folytatásban több lehetséges időpont merült fel a világbajnoki döntő megrendezésére, végül az október 22-i dátum mellett döntött Madár klubja. A Profibox.hu információi szerint lehetséges helyszínként felmerült Budapest, Dortmund, Lipcse és Düsseldorf is, de végül a Lipcsétől északra fekvő Halle lett a befutó.

A német ZDF csatorna ugyanakkor jelezte, az Erdei-Sahnoune meccs mindenképpen a gála főmérkőzése lesz. Ezzel ugyanakkor az is eldőlt, hogy 1999 óta először idén nem rendez hazánkban bokszgálát az Universum Box-Promotion.