Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Világbajnokkal bokszol Csonttörő

2005.08.28. 15:32
Neves és kemény ellenfelet kapott soron következő világbajnoki címmeccsére Nagy "Csonttörő" János, mert a bolgár Toncso Toncsevvel kell megmérkőznie. Az amatőrök között olimpiai ezüstérmes Toncsev kiütötte Bognárt és Kirkorovot is, akiket Nagy egyhangú pontozással vert. Ha Nagy nyer, kötelező kihívója marad a WBO világbajnokának, az argentin Jorge Rodrigo Barriosnak.
Eldőlt, hogy a bolgár Toncso Toncsev lesz a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nagypehelysúlyú világbajnokának, Nagy "Csonttörő" Jánosnak az ellenfele a szeptember tizediki debreceni címmérkőzésen.

Olimpiai ezüstérmes Toncsev - 1996-ból

A harminckét éves kihívó amatőrként ezüstérmet szerzett a hatvan kilósok között az 1996-os atlantai olimpián, míg profiként Európa-bajnok és a Nemzetközi Bokszunió (WBU) világbajnoka volt. Utóbbi címét könnyűsúlyban gyűjtötte be.

Toncsev az olimpiára favoritként érkezett, de a döntőben az algériai Soltani ellen négy ponttal kikapott. Nagy János akkor egy súlycsoporttal lejjebb indult, és az a Julio Pablo Chacón verte a nyolc között, akinek profiként már kétszer is visszavágott.

Idén júliusban kiütötték Monte Carlóban

Profi mérlege figyelemre méltó, hiszen harminckét győztes összecsapás mellett mindössze három alkalommal hagyta el vesztesen a szorítót. Két amerikai kirándulását zárta kudarccal, illetve legutóbbi - a Boksz Világszövetség (WBA) szervezet égisze alatt zajló - interkontinentális vb-meccsét. Akkor, idén júliusban az orosz Szergej Guljakevics ellen mérkőzött Monte Carlóban, és a második menet után technikai KO-val maradt alul.

Toncsev és Csonttörő sikerlistáján eddig két közös név szerepel, az egyik a bolgár Kirkor Kirkorové, akit Toncsev 2000-ben a negyedik menetben kiütött, míg Nagy János tizenkét menet után egyhangú pontozással verte tavaly Tapolcán. A másik a magyar Bognár László, akit Toncsev már az első menetben a padlóra küldött, míg Nagy tíz menet után verte, megintcsak egyhangú pontozással.

Barrios kihívása a tét

Nagy János számára dupla téttel bír a címmérkőzés, mert csak győzelme esetén hívhatja ki a Nemzetközi Bokszszervezet (WBO) világbajnokát, az argentin Jorge Rodrigo Barriost.

Nagy jelenleg elfoglalja a WBO ranglistáján a kötelező kihívó pozícióját, de ha alulmarad, akkor könnyen visszaeshet. Ha Csonttörő nyer, akár még idén összemérheti erejét Bariosszal.

A profibox.hu című szaklap megtudta, hogy az összecsapást az olasz sztárbíró, Renato Caddeo vezeti, míg munkáját bolgár, magyar és belga pontozók segítik.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.