Mindenki Erdeit dicséri

2005.10.25. 13:42
Erdei Zsolt szombati nagyszerű győzelme után - technikai K.O. a tizenkettedik menetben - mindenki a magyar öklözőt dicséri. A meccs bírája, az egykori világbajnok, de még Madár klubjának vezetője is a magyar bokszoló küzdeni tudását és akaraterejét emeli ki.
"Ilyen elszántságot csak a latin-amerikai bunyósoktól szoktam látni" - értékelte Erdei Zsolt szombati teljesítményét Joe Cortez mérkőzésvezető. A magyar öklöző szombaton a tizenkettedik menetben technikai K.O.-val verte a francia Mehdi Sahnoune-t és negyedszer is megvédte a WBO (Boksz Világszervezet) világbajnoki címét. A találkozót a Puerto Ricó-i bíró vezette, ő volt az aki, az utolsó menet utolsó percében a felek közé ugrott, nehogy a gallnak komolyabb baja legyen, Madár sorozása nyomán.

"Megkellett védenem Sahnoune -t"

A profibox.hu információi szerint Corteznek nagyon tetszett a meccs, mely mindvégig szoros, küzdelmes mérkőzés volt. A kopasz mérkőzésvezető szerint Erdei ugyan gyorsan elfáradt, de nagy szíve van és küzdeni akarásból jelesre vizsgázott.

A saját szerepéről csak annyit mondott, tisztában volt vele, hogy már nincs sok idő hátra az összecsapásból, de véleménye szerint a bekapott pofonoktól Sahnoune védekezésképtelen volt, ezért látta szükségesnek, hogy leállítsa a további küzdelmet. "Erdei nagyon tisztákat ütött, nekem pedig meg kellett védeni ellenfele egészségét."

Cortes a legnagyobbaknak is bíráskodott már

A hatvanéves Cortez napjaink egyik legelismertebb bírója, többek között a "Hírességek Csarnokának" tagja. 1981 óta tartó pályafutása során többek olyan meccseket vezetett, mint például a Holmes-Spinks, a Tyson-Holmes, a Moorer-Foreman, a De La Hoya-Chavez vagy például a Barrera-Hamed összecsapások. Szinte az összeses világsztárnak vezetett már mérkőzést, nemrég Mike Tyson "búcsúmeccsén" is ő bíráskodott.

Az Universumnál mindenki elégedett

Ugyancsak a magyar bokszolót dicsérte az Universum egykori könnyűsúlyú világbajnoka, a szombati összecsapáson ringsegédként közreműködő Artur Grigorjan is. A profi pályafutása során mindössze egy meccsét elvesztő "Artur Király" szerint Erdei ugyan végig jobb volt, mégis meglepte, hogy kiütéses sikert aratott.

Osztotta Grigorjan véleményét Klaus-Peter Kohl, a német klub vezetője is, aki szerint Erdei kiválóan küzdött, és a meccs közepén előforduló gyengébb időszakok után is fel tudott állni. Kohl külön kiemeli, hogy versenyzője a meccs végére összeszedte magát és a végül hatalmas küzdelmet követően kiütéssel nyert.