Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Visszatér a Herceg

2005.11.09. 15:55
Három év után újra a szorítóba lép a Herceg, azaz a jemeni-brit Naseem Hamed. A három éve visszavonult öklöző edzásbe állt és a jövő év elején már mérkőzést vívna.

A 31 esztendős, jemeni-brit Naseem Hamed, a profi ökölvívás egykori világbajnok fenegyereke három évi kihagyás után visszatér a ringbe. Ezt személyesen a WBC, az IBF és WBO világszervezetek - Prince, azaz Herceg becenévre hallgató - korábbi pehelysúlyú világbajnoka jelentette be a BBC-nek adott nyilatkozatában.

Hamed egyik utolsó ütése (fotó: epa)
Hamed egyik utolsó ütése (fotó: epa)

Elképzelése szerint egy hatmeccses sorozatot vállal el, amelynek közvetítéséről - nyilván nagy pénzért, bár fellépti díjról és a lehetséges ellenfelekről konkrétum az interjúban nem hangzott el - amerikai tévécsatornákkal kötne szerződést.

Visszatér a nagy showman

"Ha jól megy az edzésen a boksz, akár a jövő év első felében ismét ringbe szállok" - mondta Hamed. "Az önbizalmam mindig is megvolt, tudom, hogy megvannak a képességeim és önbizalom-tablettát vettem be" - vallotta hamiskásan a szerénységgel korábban sem vádolt klasszis.

"Bizonyítanom kell, hogy visszatér a sportvilág egyik legnagyobb showmanje és én újra szórakoztatni akarok" - mondta céljairól. Arra a kérdésre, hogy megközelítheti-e korábbi nagy eredményeit, úgy felelt, azt gondolja, akár túl is szárnyalhatja azokat.

Győzelemmel, de csalódást keltve búcsúzott

A jemeni születésű, de brit színekben bokszoló Hamed 2001 áprilisában Las Vegasban pontozásos vereséget szenvedett a mexikói Marco Antonio Barrerától, s utána sokáig úgy festett, végleg felhagy a boksszal, de 2002 májusában a spanyol Manuel Calvo ellen szorítóba lépett az IBO szervezet betöltetlen trónjáért, s a tizenkét menet alapján egyhangú pontozással bizonyult jobbnak riválisánál egy közepes színvonalú összecsapáson. A meccs előtt még - szokása szerint - roppant magabiztos Hamed alig idézte korábbi önmagát, lassan mozgott, s ütései sem voltak elég hatásosak. Győzelméhez nem férhetett kétség, de teljesítménye kétségessé tette saját maga számára is a folytatás sikerességét.

Naseem Hamed - aki annak idején nem kívánt megvívni Kovács Istvánnal - Calvo legyőzésével profi pályafutása 36. sikerét aratta úgy, hogy ötödik alkalommal nyert pontozással.

Tavaly az is felmerült, hogy a Herceg Magyarországon térne vissza, ugyanis Nagy "Csonttörő" János menedzsere, Rácz Félix ötvenmillió forintot ajánlott Hamednek egy esetleges meccsért.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.