Megduplázták Csonttörő vb-döntős gázsiját

2005.11.14. 21:14
Az eddig még veretlen nagypehelysúlyú öklöző, Nagy Csonttörő János egyre közelebb kerül élete első komoly világbajnoki döntőjéhez. A WBO világbajnokának, Jorge Barriosnak kötelező kihívója úgy tűnik Las Vegasban bokszolhat, de a menedzsere még mindig nem tett le arról, hogy Magyarországon legyen a jövő évi gála.
A Felix-Promotion és a Golden Boy Promotions tárgyalássorozata újabb fejezethez érkezett, ugyanis a WBO nagypehelysúlyú világbajnok Jorge Barrios képviselői megduplázták korábbi - elfogadhatatlan - ajánlatukat.

A semleges helyszín az alapfeltétel

A magyar cég és a kötelező kihívó Nagy Csonttörő János menedzsere, Rácz Félix a tárgyalások eleje óta hangsúlyozza, hogy szeretné Magyarországon megrendezni a világbajnoki címmérkőzést. Ám rendre hozzátette, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén a veretlen IBC világbajnok Nagy (23-0-0, 14 KO) a tengerentúlon is szívesen kiáll az argentin bajnok ellen.

Amennyiben a Golden Boy a versenytárgyalás előtt szeretne megállapodni a Felix-Promotionnal, úgy garantálniuk kell még pár dolgot. A legfontosabbak közé sorolhatjuk azt, hogy a mérkőzésnek semleges helyszínen - nem Argentínában - kell létrejönnie, és a gálát teljes egészében a tv2 közvetíthesse Magyarországon.

Rácz Félix örül az erkölcsi sikernek

Úgy tűnik, érdemes volt kicsit várni és taktikázni, hiszen Barrios csapata lényegében megduplázta korábbi anyagi ajánlatát, ami remek alap a további tárgyalásokhoz.

"Az erkölcsi sikereknek nagyon örülünk, és megtiszteltetésnek veszünk minden ilyen jellegű elismerést, de Csonttörő a kevés veretlen világbajnokok egyike, ezért szeretném, ha anyagilag is a megfelelő elismerésnek örvendene. Az amerikaiakkal való játszmánk folytatódik, én továbbra is Magyarországban gondolkodom" - reflektált a Las Vegas-i ajánlatra Rácz Félix.

Kótai tizenötmilliót kapott volna

A 2006 márciusi főmeccsen Marco Antonio Barrera és Jesus Chavez világbajnoki ütközet a főmérkőzés, és Shane Mosley is szorítóba lép.

Csonttörő így egyes számítások szerint tizenötmillió forinttal is gazdagodhat. Rácz ekkora összeget ajánlott fel az IBO nagyváltósúlyú világbajnokának, Kótai Mihálynak azért, hogy mérje össze erejét az őt a világranglistán megelőző Kovács "Vipera" Attilával. Kótai azonban visszautasította az ajánlatot, és nem meccsel az Európa-bajnokkal.