'Úgy megverem, hogy a vécére sem tud kimenni magától'

2005.11.30. 17:24
A nagypehelysúlyú ökölvívó világbajnok, Jorge Rodrigo Barrios öt menet alatt elintézné kihívóját, az eddig még veretlen Nagy "Csonttörő" Jánost. Nagy menedzsere, Rácz Félix bízik benne, hogy Magyarországon lehet a mérkőzés, de szóba került már Las Vegas is.
Noha megállapodás még mindig nem született a Jorge Rodrigo Barrios-Nagy János nagypehelysúlyú világbajnoki címmérkőzés (WBO) helyszínéről és idejéről, a vb-öv argentin tulajdonosa máris éles hangon üzent magyar kihívójának.

Öt menetet adna Csonttörőnek a címvédő

"Azzal a magyarral fogok bokszolni, aki kétszer megverte Chacónt. Öt menet alatt úgy megverem, hogy a vécére sem tud majd magától kimenni" - nyilatkozta az egyik argentin lapnak Barrios, aki egyszersmind honfitársának, Julio Pablo Chacónnak is jelezte, egyelőre ne álmodjon kettejük csatájáról. Nagyot név szerint nem említette meg.

A jelenleg a Nemzetközi Boksztanács (IBC) világbajnoki címét birtokló Nagy hónapok óta hivatalos kihívónak számít a WBO-nál (Bokszvilágszervezet), ám a két fél menedzsmentje egyelőre nem tudott megegyezni a meccs időpontjáról és helyszínéről. Szóba került már Las Vegas is, de Nagy szeretne hazai pályán meccselni, arról pedig szó sem lehet, hogy Argentínába vigyék az összecsapást.

Felhozó meccseken ringbe lép a két versenyző

Eddig egyelőre annyit sikerült elérnie Nagy menedzserének, Rácz Félixnek, hogy megduplázták pártfogoltja gázsiját, és nem kizárt, hogy első jegyzett vb-fináléját tízmillió forintért vívhatja meg.

Az összecsapásra valószínűleg a jövő év első felében kerülhet sor, jövő héten szombaton pedig mindkét bokszoló szinten tartó mérkőzésen lép szorítóba. A "Csonttörő" becenévre hallgató Nagynak a brazil Juciel Lima Nascimento lesz az ellenfele.

Freitastól kapott ki utoljára Barrios

Nagy eddig hibátlan mérleggel rendelkezik, mind a huszonhárom meccsét megnyerte. Barrios már negyvennyolc meccset vívott eddig, ebből negyvennégyszer győztesen hagyta el a ringet, több mint két éve Acelino Freitas megverte, a tizenkettedik menetben kiütötte.