Késik Erdei Zsolt címegyesítő meccse

2005.12.30. 11:08
A félnehézsúly magyar világbajnoka, Erdei Zsolt vélhetően egy választott, és könnyebb ellenféllel szemben teszi kockára ötödször a WBO világbajnoki övét. Egyelőre nem tudni, ki lesz a következő rivális, a kötelező kihívó az amerikai Tarver, de ő még nem nyilatkozott arról, hogy szívesen bokszolna "Madárral".
Nem címegyesítő mérkőzéssel kezdi meg az új esztendőt Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka.

A pihenés a legfontosabb

"Amióta tavaly januárban a mexikói Julio Cesar Gonzalez ellen megszerezte az övet, Zsoltnak négy kemény meccse volt. Most először pihen, aztán majd egy könnyebb ellenfél következik tavasszal" - nyilatkozta a profibox.hu szaklapnak Christoph Rybarczyk, az Universum klub sajtóreferense.

A harmincegy éves, profiként még veretlen - mind a huszonhárom mérkőzését megnyerte - "Madár" októberben negyedszer is megvédte címét Halléban, miután a 12. menetben technikai KO-val nyert a francia Mehdi Sahnoune ellen.

Tiozzo ellen két vb-öv lenne a tét

A Sahnoune elleni hősies győzelem után - a hatodik menet után még a feladás gondolata is megfordult a fejében - merült fel, hogy a WBA (Boksz Világszövetség) világbajnoka, a francia Fabrice Tiozzo ellen tenné kockára világbajnoki övét.

Ez a lehetőség amiatt is látszott valószínűnek, mert Tiozzo Michalczewskit győzte le, és az előzetes hírek szerint a szerződésben van egy olyan kitétel, hogy a következő meccset is az Universum kötelékébe tartozó öklözővel vívná meg. Tiozzo a februári kiütéses sikere óta nem is volt ringben.

Tarvert a pénzes meccsek érdeklik

Egyelőre nem tudni, ki lehet a következő rivális, annyi biztos, hogy a kötelező kihívói pozíciót az amerikai Antonio Tarver foglalja el, ám ő eddig egyszer sem nyilatkozott arról, hogy érdekelné az Erdei elleni mérkőzés. A harminchat éves Tarver Roy Jones ellen volt utoljára a ringben - le is győzte -, és őt leginkább a pénzes meccsek érdeklik.

Az is biztosra vehető, hogy nem Hugo Hernan Garay lesz a következő rivális, mert vele már kétszer is mérkőzött, és korábban úgy vélekedett, nem akarja látni a rakkolós argentint, akit mindkétszer szoros pontozással győzött le.

A gyengébb nevek

A gyengébb ellenfelek között Pietro Aurino, Paul Briggs, Silvio Branco vagy Darrin Humphrey neve említhető. A WBO szabályzata szerint egy évben kétszer kell ringbe lépni, egyszer választott, egyszer pedig a kötelező kihívó ellen.