Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Nem hazai pályán lehet kétszeres világbajnok Erdei Zsolt

2006.02.07. 11:20
A félnehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt címegyesítő mérkőzésen lép legközelebb ringbe. Ellenfele várhatóan a francia Fabrice Tiozzo lesz, május elején. Tiozzo vetett véget tavaly februárban Dariusz Michalczewski pályafutásának, miután az ötödik menetben kiütötte. Erdei német klubja és magyar menedzsere között megszűnt az összhang.
A Hamburger Abendblatt című lap értesülései szerint májusban - szinte biztosan címegyesítő mérkőzésen - lép legközelebb kötelek közé Erdei Zsolt, a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka.

December óta várja a választ a magyar menedzser

#alt#
Erdei most már nem csak címet védhet, újabb övet is szerezhet (fotó: epa)

"A héten minden eldőlhet Zsolt következő mérkőzésével kapcsolatosan, ha mégsem, akkor a jövő héten zárulnak le a vitás kérdések. Jómagam december tizedike óta állok tárgyalásban az Universummal, de eddig még nem kaptunk választ arra, hogy megrendezhetjük-e a mérkőzést. Május elején - a közreműködésemmel - biztosan nem lesz magyarországi összecsapás" - jelentette ki az Indexnek Dámosy Zsolt, Erdei menedzsere.

Dámosy azt sem titkolta, hogy az ő és az öklöző német klubjának elképzelései jelentősen eltérnek egymástól. Az összhang az igazgató Hans-Peter Hanraths betegsége után romlott meg a klub és Dámosy között.

Tiozzo több mint egy éve nem volt ringben

A menedzser szerette volna, ha egy felhozó mérkőzést vív pártfogoltja, míg az Universum inkább címmérkőzésben, mi több címegyesítő összecsapásban gondolkodik annak ellenére, hogy tavaly októberi kiütéses sikere óta nem volt ringben a harmincegy éves Madár. "Ennek ellenére van értelme a meccsnek, és természetesen egy hatalmas lehetőség" - jegyezte meg.

Címegyesítés esetén a Bokszvilágszövetség (WBA) legjobbja, a francia Fabrice Tiozzo lenne az ellenfél, aki tavaly februárban véget vetett Dariusz Michalczewski pályafutásának, és azóta nem tette kockára övét.

A kötelező kihívó az amerikai Tarver

Az amatőrök között szintén világbajnoki címig és olimpiai bronzéremig jutó Erdei úgy véli, a francia stílusa fekszik neki, és tökéletes lenne, ha vele kellene bokszolnia. A magyar kötelező kihívója pillanatnyilag az amerikai Antonio Tarver, aki viszont a rendszerint nagy pénzt ígérő tengerentúli meccsekre berendezkedett be, így vele aligha bokszol a közeljövőben.

Ha a május eleji időpontra esik a választás, akkor hamarosan el kell kezdeni a felkészülést, mert az egyik alapszabály szerint ahány menetes lesz a találkozó, annyi hetet kell a felkészüléssel tölteni, ebben az esetben tizenkettőt.

Hallénál többet érdemelt volna

Az Universumnak jelenleg egyetlen számottevő világbajnoka Erdei Zsolt, így érthetően szeretnének neki nívós mérkőzéseket garantálni, annál is inkább, mert anyagilag a klub is csak ebben az esetben járhat jól.

A Tiozzo elleni meccs helyszíne egyelőre bizonytalan, Franciaország vagy Németország jöhet szóba. Erdei legutóbbi meccsét Halléban vívta háromezer néző előtt, de az ottani körülményeknél sokkal többet érdemelt volna.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.