Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Júliusban lehet kétszeres világbajnok Erdei Zsolt

2006.03.14. 15:14
Májusi címvédése után címegyesítő meccset is vívhat Erdei Zsolt a Bokszvilágszervezet félnehézsúlyú világbajnok öklözője. Előbb az olasz Pietro Aurino, majd a Dariusz Michalczewski karrierjének véget vető, francia Fabrice Tiozzo lehet az ellenfele.

Szerdán jelenti be hivatalosan Erdei Zsolt következő, május 6-i ellenfelét klubja, az Universum Box-Promotion. Az már korábban is ismert volt, hogy a düsseldorfi gálán nem a félnehézsúlyú világbajnok Madáré lesz a főmeccs: azt a szintén universumos, német Regina Halmich vívja majd Miló Viktóriával.

Verhető ellenfél

#alt#
Aki hazaküldte Michalczewskit (fotó: epa)

A profibox.hu úgy tudja, a profiként még veretlen (23 mérkőzés, 23 győzelem) magyar öklöző a Bokszvilágszervezet (WBO) ranglistáján hatodik Pietro Aurino ellen védhetné meg ötödször övét. Aurino néhány napja Béres Zoltánt győzte le Bergamóban, pontozással. Az olasz 29 éves, 35 győzelme mellett kétszer veszített, 2000-ben Juan Carlos Gomez, és Johnny Nelson ellen is, mindkétszer TKO-val.

A legjobb helyezése a Bokszvilágtanácsnál van, ott harmadik. A fightnews összesített rangsorában nincs az első tizenötben. Tavaly csak pontozással győzte le azt a Ramdane Serdjane-t, akit Erdei 2003-ban az első menetben kiütött.

Lyonban Tiozzo ellen

Az esetleges címvédés után július 29-én lépne ringbe Fabrice Tiozzo ellen Erdei. A francia jelenleg is a Bokszvilágszövetség világbajnoka, annak ellenére, hogy 2005. február 26., vagyis amióta az övet megszerezte Dariusz Michalczewskitől, nem lépett szorítóba. A két öklöző címegyesítő meccsét már régen tervezik, de mindeddig nem sikerült összehozni a találkozót.

A profibox.hu úgy tudja, hogy a találkozónak Lyon adhat majd otthont. Az eddigi 49 mérkőzésén csak kétszer vereséget szenvedő francia Tiozzo idén lesz 37 éves, mindkétszer az amerikai Virgil Hill ellen maradt alul.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.