Rahman döntetlennel védte meg világbajnoki címét

2006.03.19. 13:44
Közepes színvonalú összecsapáson nem bírt egymással Hasim Rahman és James Toney a WBC (Boksz Világtanácsnál) nehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt összecsapáson. A döntetlen azt jelenti, Rahman megvédhette címét.

Az amerikai Hasim Rahman megvédte a Boksz Világtanácsnál (WBC) birtokolt nehézsúlyú világbajnoki övét, miután vasárnap hajnalban döntetlennel végződött honfitársa, James Toney elleni címmérkőzése.

Pontatlanok voltak az ütések

Az Atlantic Cityben rendezett összecsapás nagy iramban kezdődött, s egészen a negyedik menetig hasonlóan folytatódott. Rahman ment előre, sokkal többet próbálkozott, ám riválisa jól hajolt el ütései elöl, s válaszai többször célba értek.

A tempó a negyedik három perctől mérséklődött, s egyre több volt a dulakodás a ringben. Továbbra is a címvédő volt ugyan az aktívabb, de a pontossággal az egész mérkőzésen hadilábon állt, de ezt a középsúlyt "kinőtt" Toney nem tudta kihasználni, ő is sokkal többször ütötte a levegőt, mint riválisát, így kiütésre esély sem kínálkozott.

A meccs végén Rahman volt a magabiztosabb, a három pontozó azonban háromfélképpen látta a meccset (114-114, 117-111, 113-114), így döntetlent hirdettek, ami azt jelentette, hogy a címvédő megtarthatta övét.

Rahman a győzelem nélküli világbajnok

Toney ezzel továbbra is várhat arra, hogy a középsúly, a félnehézsúly és a cirkálósúly után a nehézsúly világbajnokának mondhassa magát, Rahman pedig azt a "bravúrt" érte el, hogy a WBC-öv megszerzéséhez (Vitalij Klicsko visszavonulása miatt) és első megvédéséhez sem kellett meccset nyernie.

Az eredmény érdekessége, hogy amíg Rahman megvédte a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét, aközben a Toney is megtudta őrizni kilenc éve tartó veretlenségét.