Ausztrál 'ürge' ellen védheti meg vb-címét Erdei

2006.04.12. 10:52
A legnagyobb internetes bokszszaklap szerint a félnehézsúlyú világbajnok, Erdei Zsolt egy jegyzetlen ausztrál, Paul Murdoch ellen bokszol legközelebb, egyszersmind teszi kockára címét. A magyar öklöző rég mérkőzött ennyire komolytalan ellenféllel szemben, felhozómeccsre is jobbakat szoktak választani.
Kedd estig úgy tűnt, hogy a hibátlan mérleggel, huszonhárom győztes mérkőzéssel rendelkező félnehézsúlyú öklöző, Erdei Zsolt az ukrán Jurij Barasjan ellen lép legközelebb ringbe, május elején.

Murdoch még nem járt Európában

A boxrec.com azonban szerdán azt az információt adta közre, hogy a harmincegy éves Erdei az ausztrál Paul Murdoch ellen teszi kockára a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnoki övét Düsseldorfban, május hatodikán.

A harminchárom éves Murdoch finoman szólva is rangon aluli rivális, hiszen eddig még nem bokszolt sem Európában, sem Amerikában, Kína kedvéért hagyta el egyszer hazáját, illetve Új-Zélandot.

Barasjan jóval komolyabb riválisnak tűnt

A világranglista 117. helyén Murdoch eddig harmincegyszer lépett kötelek közé, ötször vereséget szenvedett. Igaz, a legutóbbit három és fél éve szenvedte el, de legyőzője Tosca Petridisz eddig semmire sem jutott, kis híján negatívba fordult át a mérlege.

Murdoch legutóbb március 26-án bokszolt, a negatív rekordú ausztrál Birbal Junior ellen, akit a második menetben ütött ki az új-zélandi Aucklandben.

A korábban kiszemelt Barasjan pillanatnyilag huszonegyedik a világranglistán, tizenkilenc sikere mellett két vereséget gyűjtött be, és különösebb szakértelem nélkül megjósolható, hogy jóval keményebb ellenfél lett volna "Madárnak."

Október óta nem bokszolt Erdei

Erdei egyébként kiéhezett a bokszra, hiszen tavaly október huszonkettedike óta nem volt a ringben, akkor nagyszerű hajrával, az utolsó menetben elindított nagy hajrával ütötte ki a francia Mehdi Sahnoune-t.

Klubja, az Universum, amikor Dariusz Michalczewskit futtatta, akkor gyakorta törekedett arra, hogy a lengyel névtelenek ellen mérkőzzön a nem kötelező címvédésein.

A düsseldorfi gálán egyébként Miló Viktóriáé és Regina Halmiché lesz a főmeccs.