Judit
-2 °C
8 °C

Kokó a WBO szupervizora lesz a paksi gálán

2006.04.19. 14:43
A hétvégi, paksi bokszgálán a Felix-Promotion három világbajnokán kívül, a szupervizori teendőket is egy korábbi világelső, Kovács Kokó István látja el.

Az április 22-i, paksi Felix-Promotion-gálának Dr. Csábi Bettina, Nagy "Csonttörő" János és Bognár László mellett lesz még egy profi világbajnok szereplője, a szupervizor Kovács "Kokó" István.

Kokó ismét a pehelysúlyúak között

Az első magyar profi ökölvívó világbajnok négy éve akasztotta szögre a kesztyűit, s azóta - többek közt - a Bokszvilágszervezet (WBO) tisztségviselőjeként tevékenykedik. Kokó jelenleg a WBO európai alelnöke, de a mai napig ellenőrként is közreműködik a szervezet címmérkőzésein.

A Felix-Promotion és a TV2 paksi bokszgáláján a két fiatal tehetség, Nagy "Zsivány" Zsolt és Mészáros András a WBO betöltetlen interkontinentális címéért lép ringbe, és az összecsapás előtt, alatt és után Kokó ellenőrzi, hogy minden a világszervezet szabályai szerint zajlott-e. A párosítás pikantériája, hogy a bajnokjelöltek ugyanúgy pehelysúlyban lépnek ringbe, ahogy annak idején Kokó.

Szlovák, francia, orosz és lengyel ellenfelek

A szombati rendezvényen Bognár László a szlovákiai Andrzej Sark ellen bokszol a Nemzetközi Boksztanács (IBC) betöltetlen kisváltósúlyú világbajnoki övéért, Dr. Csábi Bettina pedig harmatsúlyú címét védi a francia Nadia Hockmi ellen.

Az este folyamán ringbe lép Nagy "Csonttörő" János, aki a május 20-i, Jorge Rodrigo Barrios elleni WBO világbajnoki címmeccsre tart főpróbát a 30 éves, korábbi orosz bajnok Jevgenyij Sztrauszov ellen. Kovács "Vipera" Attila a lengyel nemzetközi bajnok Marcin Piatkowskival mérkőzik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.