Vlagyimir Klicsko újra világbajnok

2006.04.23. 13:55
Visszaszerezte ökölvívó világbajnoki nehézsúlyú trónját az ukrán Vlagyimir Klicsko az amerikai Chris Byrd ellen szombaton este, így újra övé az IBF nehézsúlyú öve.
Visszahódította ökölvívó világbajnoki nehézsúlyú trónját az ukrán Vlagyimir Klicsko az amerikai Chris Byrd ellen szombaton este a németországi Mannheimben vívott csatájában.

Már az 5. menetben padlóra küldte

Több mint tizennégyezer néző előtt a 30 éves ukrán ex-világbajnok meggyőző fölénnyel a hetedik menetben technikai kiütéssel diadalmaskodott öt évvel idősebb ellenfele, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) eddigi nehézsúlyú világbajnoka ellen.

Klicsko, akinek 49 profi meccséből ez volt a 46-ik győzelme, már az ötödik menetben padlóra küldte ellenfelét. Byrdöt akkor a szakemberek szerint csakis a gong mentette meg, de attól kezdve már alig állt a lábán. A hetedik menetben az ellenfelénél 12,5 kilóval nehezebb és 15 centiméterrel magasabb ukrán óriás egy újabb megrendítő egyenese következtében Byrd ismét a padlón landolt, és a bíró véget vetett az immár teljesen egyenlőtlen mérkőzésnek.

Byrd elismerte, Klicskó volt a jobb

Chris Byrd - akinek pályafutása során ez volt a 43-ik mérkőzése és harmadik veresége - elismerte, hogy ezen az estén egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellenfelével.

A két ökölvívó több mint öt évvel ezelőtt, 2000. október 14-én már találkozott egymással, akkor Klicsko egyhangú pontozással győzött és elhódította a Boksz Világszervezet (WBO) övét, melyet 2003. március 8-ig birtokolt. Akkor meglepetésre a második menetben kiütéses vereséget szenvedett a dél-afrikai Corrie Sanderstől.

Egy évvel később Byrd győzelmet aratott Evander Holyfielddel szemben, ezzel megszerezte magának az IBF - addig gazdátlan - nehézsúlyú övét, amit most kénytelen volt Klicskónak átadni.