Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Vlagyimir Klicsko minden nagy övet meg akar szerezni

2006.04.25. 09:40
Vlagyimir Klicsko szombaton legyőzte az amerikai Chris Byrdöt és megszerezte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki címét. A sikeren annyira felbátorodott az ukrán, hogy a közeljövőben a többi jelentős szervezet világbajnoki címét is szeretné megkaparintani. Testvére, a novemberben visszavonult Vitalij ugyanakkor csak egy meccsre térne vissza, mégpedig a szintén visszavonult brit Lennox Lewis ellen.

Vlagyimir Klicsko szombaton este Mannheinben, technikai K.O.-val győzött az amerikai Chris Byrd ellen, így megszerezte az IBF nehézsúlyú világbajnoki címét. A két ökölvívó nem először csapott össze, több mint öt évvel ezelőtti találkozójukon a Bokszvilágszervezet (WBO) öve volt a tét, melyet az ukrán egyhangú pontozással szerzett meg.

Vlagyimir minden címet akar

#alt#
Vlagyimir TKO-val küldte haza Chris Byrdöt (fotó: AFP)

Úgy tűnik, a mostani győzelem meghozta Klicsko "étvágyát". A találkozó utáni sajtótájékoztatón kijelentette, pályafutása legnagyobb napja volt a szombati, mivel remek teljesítménnyel szerezte meg a vb-címet. Hosszabb távú tervei között pedig nemcsak címének megvédése, de a többi szervezet világbajnoki övének elhódítása is szerepel.

Ezt erősítette meg menedzsere, Emanuel Steward is, aki úgy véli, a súlycsoportban jelenleg nincs senki, aki megverhetné Klicskót. A vesztes fél ugyanakkor csalódottságának adott hangot, bár a kettejük közötti 12,5 kilónyi súlykülönbség és a 15 centi magassági fölény tudatában sok jóra nem számíthatott.

Vitalijnak csak Lewis kell

A találkozó után a meccset a helyszínen megtekintő idősebb Klicsko, Vitalij is hallatott magáról. A boksz világától tavaly november visszavonult klasszis egy hónapja kettős politikai vereséget szenvedett, miután az ukrán sem sikerült bekerülnie és a kijevi polgármester-választást is elbukta, de a ringbe még mindig visszatérne. Igaz csak egy meccsre jönne vissza, mégpedig egy Lennox Lewis elleni visszavágó erejéig. Az angol legenda azonban már többször kijelentette, semmi pénzért nem tér vissza.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.