Csonttörőt egy perc alatt kiütötték

2006.05.21. 08:23
A Hiénaként is ismert argentin öklöző, Jorge Barrios esélyt sem hagyott Nagy "Csonttörő" Jánosnak és az első menetben, negyvenkilenc másodperc után kiütötte a Los Angeles-i Staples Centerben a WBO nagypehelysúlyú címmérkőzésén. A magyar szerint egyszerűen kiütötte belőle a levegőt ellenfele.

Nagy várakozás előzte meg Nagy Csonttörő János (a találkozó előtt: 24 győzelem; 14 KO) magyar idő szerint vasárnap hajnali, Los Angeles-i mérkőzését, amelyen a Bokszvilágszervezet (WBO) nagypehelysúlyú övéért lépett ringbe az argentin Jorge Barrios (45 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség; 33 KO) ellen. Sajnos, a győri születésű magyar öklözőnek esélye sem volt.

Egy horog a bordára


Kattintson!

A tizenkét menetesre tervezett találkozó előtt azt írtuk, a kötelező kihívó Csonttörő - az Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka - nagy esélye ez a találkozó, hiszen ilyen rangos ellenfél ellen, az Egyesült Államokban még nem vívott magyar öklöző címmérkőzést. Nemcsak a győzelemmel, de egy szoros vereséggel is megalapozhatta volna ismertségét az egész világon.

Ezzel szemben hosszas elemzés helyett annyit lehet a mérkőzésről írni, hogy az első pillanatokban Nagy kezdett támadóbban, aztán következett Barrios. Testre célzott balhorgával levitte a földre a bordáján eltalált Csonttörőt. A mérkőzésvezető rászámolt a magyarra, aki már nem is tudott felállni, ezzel a 49. másodpercben véget ért a találkozó. Barrios másodszor védte meg tavaly augusztusban megszerzett címét, Nagy Jánost kifütyülte a tízezres közönség.

Csonttörőt még soha nem ütötték meg ennyire

A győztes maga is meglepődött, hogy ilyen hamar befejeződött a mérkőzés. "Az első ütésem még nem volt igazán erős, a másodiktól dőlt ki. Szinte alig akaszkodtunk össze, és máris padlóra került" - mondta az MTI jelentése szerint Barrios. "Soha nem találtak el így ezelőtt. Egyszerűen kiütötte belőlem a levegőt. Folytatni akartam a küzdelmet, de nem tudtam" - összegezte a történteket Nagy.

Egy álommal tehát kevesebb, Nagyot valószínűleg már nem fogják annak a súlycsoportnak a legjobbjai között emlegetni, ahol korábban Kovács István sem tudott igazán nagyot alakítani.

A gála másik magyar érdekeltségű meccsén Nagy "Hóhér" József megőrizte veretlenségét. A szintén a Felix-Promotionnál versenyző öklöző a haiti illetőségű Julio Jean ellen diadalmaskodott hat menetben, 59-55 arányban. Az Európai Bokszszervezet (EBA)nagyközépsúlyú Európa-bajnokának ez a tizennegyedik győzelme volt a profik között. Két hét múlva, Szolnokon újra ringbe lép majd.

Barrera különös címvédése

A Los Angeles-i gála főmeccse, a Marco Antonio Barrera (62-4; 42 KO)-Ricardo "Rocky" Juarez (25-2; 18 KO) meccs rendkívül érdekesen alakult. A ringben nagy mérkőzést vívtak a Bokszvilágkongresszus (WBC) szintén nagypehelysúlyú övéért, a végén Barrera arca vérzett, de egyikük sem tudott kiütéssel győzni. A pontozás szerint az egyik bíró 115-113-ra Juarezt, a másik ugyanilyen arányban Barrerrát látta jobbnak, a harmadik döntetlenre hozta ki a meccset. Később azonban újra megvizsgálták a pontozókártyákat és kiderült, Barrera kettőn is nyert, 115-114-re, illetve 115-113-ra, és Juarezt is csak kisebb mértékben 115-114-re látta jobbnak a harmadik pontozó. Vagyis Barrera megvédte címét.

Komjáthi megizzasztotta a brit tehetséget


Kattintson!

Belfastban is magyar versenyző lépett a kötelek közé és a kisváltósúlyú, korábbi magyar bajnok Komjáthi László elismerést tudott kivívni vereségével is. A harmincéves öklöző a brit ökölvívás legnagyobb jelenlegi tehetsége, Amir Khan ellen lépett szorítóba és először késztette a 19 éves öklözőt egy hatmenetes meccs végigküzdésére. Az olimpiai ezüstérmes Khannak ez volt a hetedik meccse, eddig egyet nyert pontozással, a többit TKO-val hozta.

A negyedik menetben Komjáthi két jobbegyenessel meg is rengette a britet, akinek azonban nem forgott veszélyben a győzelme, a pontozó 60-55 arányban látta jobbnak. "Minden elismerés megilleti Komjáthit, aki kemény ellenfél volt és folyamatosan jött előre, de én megmutattam, állom az ütéseit" - mondta Khan a meccs után a BBC írása szerint.