Csonttörő több mint húsz helyet esett vissza

2006.06.06. 12:19
Nagy "Csonttörő" János az argentin Barriostól elszenvedett vereségével nem csak a WBO övéről volt kénytelen lemondani, de egy másik nagy szervezet, a WBC ranglistáján is jelentősen rontott a helyezésén.

Két hete Nagy "Csonttörő" János, kevesebb mint egy perc alatt szenvedett kiütéses vereséget Los Angeles-i Staples Centerben a Bokszvilágszervezet (WBO) nagypehelysúlyú címmérkőzésén Jorge Barrios ellen. Így nem meglepő, hogy a Bokszvilágtanács (WBC) legfrissebb súlycsoportonkénti ranglistáján a magyar öklöző több mint húsz helyet rontott ranglistás helyezésén.

Huszonegy helyet vissza

A Nemzetközi Boksztanács (IBC) magyar világbajnoka a találkozóig veretlen volt (24 győzelem; 14 KO), a várt nagy összecsapás azonban egy bal felütés nyomán gyorsan véget ért. A gyors vereség aztán alaposan csökkentette Csonttörő megítélését a nemzetközi piacon, aminek a legszembetűnőbb jele, hogy a WBC ranglistáján a harmadikról a 24. helyre esett vissza.

Ennek ellenére Nagy bízik benne, hogy minél előbb visszatérhet a világ élvonalába. Menedzsere, Rácz Félix szerint azonban először ismét a hazai közvéleményt kell meggyőzni a bokszoló tudásáról és arról, hogy ennél sokkal több van benne.

Erdei a legjobb magyar

Nagy a Boxrec számítógépes ranglistáján is lecsúszott, jelenleg a 21. helyen áll a nagypehelysúlyúak mezőnyében. A ranglistán - mely az ellenfelek "szintjétől", és a győzelmek számától függ - Erdei Zsolt áll a legjobban a magyarok közül, ő a félnehézsúlyúaknál az első helyen található.

A hétvégén az IBO világbajnoki övéért vívott találkozón, az angol Steve Conway ellen aratott győzelmével Kovács Attila a 8. a nagyváltósúlyúak között, míg az idén éppen az angoltól kétszer is vereséget szenvedő Kótai Mihály csak a 80. helyen áll.